Statul Major ucrainean a raportat noi progrese ale trupelor Kievului în înaintarea lor spre Marea Azov pe linia frontului din provincia sud-estică Zaporojie, precum şi noi "succese parţiale" la sud de oraşul ocupat Bahmut din provincia Doneţk, în estul ţării, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"În direcţia Melitopol, forţele armate au făcut progrese în zone situate la sud de Robotine şi la vest de Verbove", a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov.

În această parte a frontului, unde trupele Kievului încearcă să străpungă liniile de apărare ruseşti pentru a ajunge la oraşul ocupat Melitopol, cel mai mare dintre oraşele controlate de Rusia în provincia Zaporojie, şi mai apoi la Marea Azov, trupele ucrainene îşi consolidează terenul pe care l-au recâştigat în ultimele zile.

Ucraina a anunţat la sfârşitul lunii august cucerirea satului Robotine, de unde ofensiva sa s-a bifurcat spre est, în direcţia Verbove, şi spre sud, pentru a ataca Novoprokopivka, localitate ocupată de asemenea de Rusia.

Prin extinderea arcului ofensivei sale, Ucraina încearcă să forţeze Rusia să disperseze trupele şi echipamentele cu care îşi protejează linia defensivă.

Tot joi, Statul Major ucrainean a anunţat noi "succese parţiale" la sud de oraşul ocupat Bahmut din provincia Doneţk, în estul ţării, unde forţele Kievului i-ar fi alungat pe ruşi din poziţiile pe care le controlau pe acest flanc al localităţii.

"Ca urmare a atacurilor forţelor armate, am înregistrat succese parţiale la sud de Bahmut, unde inamicul a fost alungat din poziţiile pe care le ocupa", se arată într-un comunicat al Statului Major, care precizează că trupele ucrainene securizează zonele pe care le recuceresc.

Aceeaşi sursă mai relevă că armata ucraineană continuă să stopeze acţiunile ofensive ruseşti în zona Marinka, de asemenea în Doneţk şi într-unul dintre segmentele liniei de front unde Rusia continuă să atace.

Sursa foto: Shutterstock / sparrowvl

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri