Ministerul Afacerilor Externe a anunțat decesul unui soldat român care lupta, de partea Israelului, în conflictul din Fâșia Gaza. Acesta este, se pare, primul român care își pierde viața în luptele ce sunt în derulare între Israel și Hamas. Și alte state au victime în regiune după ce au fost atacați și participanții la un festival de muzică.

Printr-o postare pe X (fostul Twitter), MAE și-a transmis condoleanțele familiei unui soldat cu dublă cetățenie, român și israeliană, care lupta în conflictul început în urma atacului surpriză al teroriștilor Hamas asupra mai multor ținte civile din Israel. Nu exstă, în acest moment, mai multe detalii despre identitatea bărbatului sau situația concretă de la fața locului.

Alți străini și-au pierdut viața și în cadrul unui eveniment muzical. Conform Agerpres, până la 250 de persoane au fost masacrate sâmbătă în Israel în timp ce se aflau la un rave party în apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, în prima zi a ofensivei lansate de Hamas, a anunţat luni un voluntar care a participat la ridicarea trupurilor.

Reacția Premierului Marcel Ciolacu după moartea românului în Israel

"Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cea prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele", a spus Marcel Ciolacu.

Premierul român participă, luni, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia. În marja acestei reuniuni, şeful Executivului de la Bucureşti are o întrevedere în format trilateral cu premierul Bulgariei şi cel al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: Mircea Moira / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri