Poliţia rusă a reţinut sâmbătă în jur de 20 de jurnalişti cu ocazia unei adunări organizate în Piaţa Roşie din Moscova de soţiile unor soldaţi care luptă în Ucraina, pentru a cere revenirea soţilor lor de pe front, transmite AFP.

Un videojurnalist al AFP, reţinut la manifestaţie, a spus că în jur de 20-25 jurnalişti, printre care reporteri străini, se aflau cu el într-o dubă în drum spre un comisariat al poliţiei.

De mai multe săptămâni, soţii ale unor soldaţi mobilizaţi pentru a lupta în Ucraina vin cu regularitate sub zidurile Kremlinului, în semn de protest.

Furia unor apropiaţi a rezerviştilor mobilizaţi din ordinul preşedintelui Vladimir Putin în septembrie 2022 este un subiect sensibil pentru autorităţi, care au evitat până acum să reprime această mişcare de frondă incipientă.

Activismul soţiilor a fost în mare măsură ignorat de media de stat din Rusia, în timp ce Kremlinul ţine să afişeze o imagine de unitate în jurul lui Putin înaintea realegerii sale, ce se anunţă fără emoţii, la scrutinul din martie, mai scrie AFP.

Potrivit lui Vladimir Putin, 244.000 de mobilizaţi luptă în prezent în Ucraina, dintr-o forţă totală de 617.000 de militari.

Războiul Rusiei cu Ucraina: Incendiu stins la o rafinărie din Volgograd a Lukoil după un atac cu drone

Un incendiu a fost stins sâmbătă la o rafinărie din Volgograd, sudul Rusiei, după un atac cu drone imputat Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, transmit Reuters şi AFP.

'În această noapte, apărarea antiaeriană şi mijloacele de bruiaj electronic au respins un atac cu drone în regiunea Volgograd, în districtele Kalaciovski şi Zakanalie', a indicat guvernatorul Andrei Bociarov pe Telegram.

'În urma căderii unei drone doborâte, un incendiu a fost declarat la rafinăria de petrol Volgograd', a declarat guvernatorul, precizând că pompierii au localizat prompt incendiul şi l-au eliminat. 'Nu există victime', a adăugat el.

Rafinăria, situată în sudul oraşului, aparţine grupului Lukoil şi poate procesa 14,8 milioane de tone metrice de ţiţei anual.

O altă rafinărie a Lukoil, NORSI, a suferit de asemenea avarii în ianuarie. Vicepremierul Aleksandr Novak a afirmat că reparaţiile vor dura între o lună şi o lună şi jumătate.

Canalul local V1 a publicat imagini presupuse ale atacului ce arătau o explozie pe timp de noapte, şi declaraţii ale unor locuitori care au afirmat că au auzit două explozii.

Într-un comunicat, armata rusă a transmis că apărarea antiaeriană a doborât sau interceptat cu sisteme de bruiaj patru drone în regiunea Belgorod, două în Volgograd şi una în Rostov-pe-Don.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri