Consiliul de Politica Monetara al Bancii Angliei a votat,in unanimitate, mentinerea ratelor dobanzilor la nivelul de 5,75% in aceasta luna si cei mai multi dintre reprezentanti nu au o opinie transanta fata de o noua majorare,arata procesul verbal al intalnirii
Lira sterlina s-a depreciat si ratele dobanzilor pentru contractele la termen au urcat deoarece rezultatul intalnirii, care a fost conform asteptarilor si datele statistice care arata o crestere blanda a castigurilor le-au intarit investitorilor si economistilor opinia ca ratele dobanzilor au atins deja varful. Analistii sustin ca este din ce in ce mai probabil ca banca centrala sa adopte o politica prudenta, de observare, avand in vedere turbulentele de pe piata financiara si datele optimiste privind inflatia, publicate la inceputul saptamanii, potrivit NewsIn.

"Procesul verbal al sedintei sugereaza ca banca se indreapta catre o pozitie neutra vizand ratele dobanzilor si, avand in vedere felul in care au evoluat lucrurile de la ultima intalnire din august, s-ar putea sa castige teren opinia ca ratele dobanzilor au atins deja un nivel maxim , a spus ecoomistul de la Standard Chartered, Gavin Redknap.

"Viitoarele decizii referitoare la rata dobanzii de politica monetara vor depinde de semnalele din urmatoarele luni, referitoare la felul in care se vor cristaliza riscurile", arata procesul verbal. "Cei mai multi dintre membri au subliniat faptul ca nu au luat o decizie ferma fata de o noua majorare a ratelor", mai arata acesta.

Membrii Consiliului de Politica Monetara au fost ingrijorati de felul in care cresterea preturilor petrolului si marfurilor poate alimenta inflatia. Unii membri considera ca exista riscuri inflationiste si dinspre cresterea puternica a gradului de angajare, capacitatea inca disponibila si preturile de productie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri