"Mi-am depus de doua ori demisia si consiliul de administratie a refuzat-o de doua ori. Momentan aceasta demisie nu mai este pe masa", a confirmat acesta. "Raman, pilotez, conduc. Nu trebuie sa existe nicio indoiala in acest sens", a declarat Bouton.

Chestionat cu privire la pierderile de 4,9 miliarde euro inregistrate in 2007, Bouton a estimata ca aceasta este "o pierdere operationala cauzata de o frauda enorma".

"Divizia bancara de retail precum si celelalte divizii ale Societe Generale merg foarte bine, sunt foarte performante si demonstreaza calitatea unui model echilibrat dezvoltat inca din 1999", a adaugat acesta.

Citeste si:

Privind evolutia titlurilor bancii, Bouton a precizat ca Societe Generale a "estimat un reducere a activitatii, avand in vedere ca piata este marcata de turbulente inca din vara".

"Incepand cu anul 2009 sau 2010, vom evolua din nou la capacitate maxima pe piata derivativelor, unde suntem lideri de piata", a afirmat Bouton.

Societe Generale a anuntat la data de 24 ianuarie pierderi de aproape 7 miliarde euro, dintre care 4,82 miliarde au fost atribuite unei "fraude" a traderului Jerome Kerviel iar restul de doua miliarde fiind cauzate de criza creditelor ipotecare.