Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, luni, ratingul \'A-\' pentru credite pe termen lung al National Bank of Greece, ca urmare a pozitiei de lider pe piata din Grecia, a bazei diversificate de venituri, a calitatii activelor si a capitalizarii adecvate.

Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul 'F2' pentru credite pe termen scurt, ratingul individual 'B/C', ratingul de suport '2' si plafonul 'BBB+' pentru ratingul de suport. Perspectiva ratingului pentru credite pe termen lung se mentine stabila.

Ratingurile reflecta pozitia de lider de piata a bancii, atat in ceea ce priveste depozitele din sectorul de retail, cat si majoritatea tipurilor de credite, baza diversificata de venituri, calitatea crescuta a activelor si capitalizarea adecvata.

Elementele sunt contrabalansate de expunerea semnificativa a National Bank of Greece la piete emergente volatile, mai ales in Romania, Bulgaria si Turcia si de extinderea rapida a creditarii in Grecia si pe celelalte piete unde este prezenta NBG.

National Bank of Greece este prezenta pe piata romaneasca, unde detine 88,7% din actiunile Bancii Romanesti, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,17%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si