Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, luni, ratingul \'A-\' pentru credite pe termen lung al National Bank of Greece, ca urmare a pozitiei de lider pe piata din Grecia, a bazei diversificate de venituri, a calitatii activelor si a capitalizarii adecvate.
Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul 'F2' pentru credite pe termen scurt, ratingul individual 'B/C', ratingul de suport '2' si plafonul 'BBB+' pentru ratingul de suport. Perspectiva ratingului pentru credite pe termen lung se mentine stabila.

Ratingurile reflecta pozitia de lider de piata a bancii, atat in ceea ce priveste depozitele din sectorul de retail, cat si majoritatea tipurilor de credite, baza diversificata de venituri, calitatea crescuta a activelor si capitalizarea adecvata.

Elementele sunt contrabalansate de expunerea semnificativa a National Bank of Greece la piete emergente volatile, mai ales in Romania, Bulgaria si Turcia si de extinderea rapida a creditarii in Grecia si pe celelalte piete unde este prezenta NBG.

National Bank of Greece este prezenta pe piata romaneasca, unde detine 88,7% din actiunile Bancii Romanesti, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,17%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri