Numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a crescut, saptamana trecuta, cu 32.000, pe fondul impactului uraganelor Ike si Gustav, ce au lovit mai multe zone din Statele Unite, a relevat un raport al Departamentului Muncii, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Cererile initiale de ajutor de somaj au crescut la o rata ajustata sezonier de 493.000, in saptamana incheiata pe 20 septembrie, fata de 461.000 de cereri inregistrate cu o saptamana inainte. Aceasta a fost cea mai mare crestere a numarului de persoane care au solicitat ajutor de somaj, din 29 septembrie 2001, dupa atacurile de la New York si Washington.

"Ne asteptam ca numarul somerilor sa creasca cu inca aproximativ 50.000, dupa ce uraganul Gustav a afectat statul Louisiana, iar Ike a lovit Texasul", anunta un comunicat al Departamentului Muncii.

Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior o crestere a numarului de cereri la 448.000, fata de 455.000 inregistrate saptamana anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri