AIG, altadata cea mai valoroasa companie de asigurari din lume, are nevoie sa stranga rapid lichiditati pentru a rambursa imprumutul de 85 miliarde dolari de la Fed care i-a permis sa evite falimentul, dupa ce a inregistrat pierderi masive din valori mobiliare ipotecare derivate, transmite NewsIn.

"O oferta a fost trimisa biroului din Londra al AIG pe 24 septembrie", se arata intr-un comunicat al Eurasia, companie detinuta de trei actionari cheie ai gigantului minier ENRC.

Compania kazaha nu a mentionat suma pe care este dispusa sa o plateasca pentru AIG Kazahstan, un jucator de talie relativ redusa pe piata locala, dar a precizat ca ar putea face si alte oferte pentru active ale AIG.

"In functie de modul in care vor evolua negocierile, Eurasia ar putea lua in considerare cumpararea de active ale AIG si in alte regiuni din Asia si Europa de Est", se mai arata in comunicatul AIG.

Citeste si:

Potrivit unui articol din Financial Times publicat duminica, care citeaza surse avizate, AIG are in vedere vanzarea a 15 afaceri, pentru a rambursa imprumutul guvernamental.

Astfel, AIG ar putea vinde cea mai mare parte a operatiunilor, in afara de divizia internationala de asigurari de viata si de afacerile de pensii din Statele Unite, potrivit Financial Times.

Pe piata romaneasca, AIG are afaceri de asigurari, asigurari de viata si pensii private - facultative si obligatorii.