Cea mai mare companie de asigurari din Kazahstan, Eurasia, a anuntat luni ca a depus o oferta pentru cumpararea subsidiarei locale a grupului american AIG, salvat in extremis de la faliment de Federal Reserve, si ar putea negocia si pentru alte afaceri din estul Europei, relateaza NewsIn.
AIG, altadata cea mai valoroasa companie de asigurari din lume, are nevoie sa stranga rapid lichiditati pentru a rambursa imprumutul de 85 miliarde dolari de la Fed care i-a permis sa evite falimentul, dupa ce a inregistrat pierderi masive din valori mobiliare ipotecare derivate, transmite NewsIn.

"O oferta a fost trimisa biroului din Londra al AIG pe 24 septembrie", se arata intr-un comunicat al Eurasia, companie detinuta de trei actionari cheie ai gigantului minier ENRC.

Compania kazaha nu a mentionat suma pe care este dispusa sa o plateasca pentru AIG Kazahstan, un jucator de talie relativ redusa pe piata locala, dar a precizat ca ar putea face si alte oferte pentru active ale AIG.

"In functie de modul in care vor evolua negocierile, Eurasia ar putea lua in considerare cumpararea de active ale AIG si in alte regiuni din Asia si Europa de Est", se mai arata in comunicatul AIG.

Potrivit unui articol din Financial Times publicat duminica, care citeaza surse avizate, AIG are in vedere vanzarea a 15 afaceri, pentru a rambursa imprumutul guvernamental.

Astfel, AIG ar putea vinde cea mai mare parte a operatiunilor, in afara de divizia internationala de asigurari de viata si de afacerile de pensii din Statele Unite, potrivit Financial Times.

Pe piata romaneasca, AIG are afaceri de asigurari, asigurari de viata si pensii private - facultative si obligatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri