Moody's: RBS intra sub revizuire cu perspectiva negativa

Agentia de evaluare financiara Moody\'s a plasat sub revizuire cu perspectiva negativa ratingul \'B\' al puterii financiare a Royal Bank of Scotland (RBS) si ratingul \'Aa1\' pentru credite pe termen lung, din cauza factorilor ce creeaza presiuni asupra profilului financiar al bancii, arata Moody\'s.

Moody's a confirmat, totodata, calificativul 'P-1' pentru credite pe termen scurt al Royal Bank of Scotland si al Royal Bank of Scotland Group, potrivit NewsIn.

Revizuirea va analiza o serie de elemente care creeaza presiuni asupra profilului financiar al bancii, printre care volatilitatea constanta a castigurilor ce rezulta din activitatile de pe piata de capital, expunerea semnificativa la piata imobiliara si impactul extinderii provizioanelor si scaderii castigurilor grupului.

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Activitatile desfasurate de banca in Romania au fost preluate pe parcurs de Royal Bank of Scotland. ABN Amro era prezenta in Romania din noiembrie 1995 si activeaza in 15 orase.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
OMS recomandă reintroducerea restricțiilor
Setari Cookie-uri