Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) va reduce saptamana aceasta estimarile privind cresterea economica din 2009, iar acestea vor arata o comprimare cu 4,2% a economiei acestei zone, a spus secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Economiile din toata lumea vor avea "un an dificil" si datele care au fost relevate in ultima vreme au aratat o stare economica in continua deteriorare, a mai declarat Gurria. Anterior, OCDE estimase o comprimare cu 0,4%, a relatat Reuters, potrivit NewsIn.

"Stim ca cifrele vor arata o deteriorare continua a climatului economic, de fiecare data cand facem aceste analize. Si 2009 va fi un an dificil", a mai spus Gurria.

Organizatia cu sediul central la Paris, finantata de 30 de state, printre care Japonia, Statele Unite si natiunile puternic industrializate din Europa, publicase in noiembrie o serie de estimari si marti urmeaza sa revina asupra perspectivei economice.

OECD este o organizatie formata pentru sustinerea pietelor libere, iar previziunile sale macroeconomice sunt foarte importante pentru investitori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ungaria s-a razgandit si sustine candidatura Romaniei la OCDE