Yenul s-a depreciat fata de euro pana la minimul ultimelor trei saptamani, in contextul in care investitorii s-au orientat asupra activelor cu un randament mai mare, dupa ce banca centrala americana, Federal Reserve, a semnalat o imbunatatire a economiei, informeaza Bloomberg.

Astfel, moneda japoneza a pierdut 1,1%, in fata euro, ajungand pana la cel mai mic nivel din 1 iunie, si 0,9% in fata dolarului, potrivit NewsIn.

Indicele The Dow Jones Stoxx 600 al actiunilor companiilor europene a scazut la randul sau cu 0,8%, dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a catalogat recesiunea din Irlanda drept "fara precedent".

In timp ce Federal Reserve a dezamagit investitorii refuzand sa majoreze cumpararea de active ca mod de relaxare a politicii monetare, autoritatile de reglementare au anuntat ca economia "ar putea reincepe treptat sa creasca".

"Indicatorii de risc arata din ce in ce mai bine. Entuziasmul este limitat, dar perspectivele asupra economiei sunt mai optimiste", a declarat un strateg.

Comisia de politica monetara a bancii centrale americane a decis miercuri sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25%, confirmand sprijinul acordat economiei, prin mobilizarea a sute de miliarde de dolari.

Yenul s-a depreciat la 134,42 euro/unitate, dupa ce scazuse pana la 134,82 euro/unitate. In fata dolarului, acesta s-a depreciat pana la 96,34 dolari/unitate.

Totodata, Banca Centrala Europeana (BCE) a ajuns miercuri la un acord pentru un imprumut de 442 miliarde euro, pe 12 luni, acordat bancilor, pentru deblocarea pietelor de credit in zona euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
4 sfaturi financiare cand calatoresti in strainatate