Yenul s-a depreciat fata de euro pana la minimul ultimelor trei saptamani, in contextul in care investitorii s-au orientat asupra activelor cu un randament mai mare, dupa ce banca centrala americana, Federal Reserve, a semnalat o imbunatatire a economiei, informeaza Bloomberg.
Astfel, moneda japoneza a pierdut 1,1%, in fata euro, ajungand pana la cel mai mic nivel din 1 iunie, si 0,9% in fata dolarului, potrivit NewsIn.

Indicele The Dow Jones Stoxx 600 al actiunilor companiilor europene a scazut la randul sau cu 0,8%, dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a catalogat recesiunea din Irlanda drept "fara precedent".

In timp ce Federal Reserve a dezamagit investitorii refuzand sa majoreze cumpararea de active ca mod de relaxare a politicii monetare, autoritatile de reglementare au anuntat ca economia "ar putea reincepe treptat sa creasca".

"Indicatorii de risc arata din ce in ce mai bine. Entuziasmul este limitat, dar perspectivele asupra economiei sunt mai optimiste", a declarat un strateg.

Comisia de politica monetara a bancii centrale americane a decis miercuri sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25%, confirmand sprijinul acordat economiei, prin mobilizarea a sute de miliarde de dolari.

Yenul s-a depreciat la 134,42 euro/unitate, dupa ce scazuse pana la 134,82 euro/unitate. In fata dolarului, acesta s-a depreciat pana la 96,34 dolari/unitate.

Totodata, Banca Centrala Europeana (BCE) a ajuns miercuri la un acord pentru un imprumut de 442 miliarde euro, pe 12 luni, acordat bancilor, pentru deblocarea pietelor de credit in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri