Numarul americanilor care au semnat cereri initiale de somaj a scazut neasteptat de puternic in saptamana ce s-a incheiat la 19 septembrie, la cel mai mic nivel din ultimele doua luni, un nou semnal ca ritmul disponibilizarilor incetineste in contextul iesirii din recesiune, relateaza Bloomberg.

Numarul cererilor a coborat saptamana trecuta cu 21.000, la 530.000, de la nivelul revizuit de 551.000 din saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut in saptamana anterioara la 6,14 milioane, scrie NewsIn.

Piata muncii ar putea incepe sa se stabilizeze, in contextul in care recentele reveniri din sectorul constructiilor rezidentiale si din sectorul manufacturier sustin ideea ca economia va reveni pe crestere in acest trimestru.

Cu toate acestea, somajul continua sa creasca, ceea ce atrage atentia ca revenirea pietei muncii va fi treptata si ca redresarea economiei nu va fi sustinuta de cheltuielile de consum.

"Cererile initiale de ajutor de somaj au in mod clar o tendinta descendenta", insa "cererile trebuie sa scada sub 400.000 pentru ca rata somajului sa se stabilizeze", a declarat Joseph Brusuelas, director in cadrul Moody's Economy.com.

Economistii prevedeau ca numarul cererilor initiale de somaj va creste la 550.000, de la nivelul afisat anterior, de 545.000, potrivit unui sondaj Bloomberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
12 state partenere Romaniei transmit un mesaj dur PSD-ului