ING Australia si Noua Zeelanda erau din 2002 companii de tip joint-venture intre ING si grupul financiar ANZ (companie cu sediul in Melbourne, Australia), la care ING detinea 51%, iar ANZ 49%. In urma operatiunii, ANZ devine actionar unic al celor doua entitati, potrivit NewsIn.

Tranzactia are nevoie de aprobare din partea autoritatilor de supraveghere, urmand sa fie incheiata in ultimul trimestru al acestui an.

ING este al doilea asigurator de viata din Australia si se afla in primele cinci locuri pe piata de wealth management, in timp ce ING Noua Zeelanda este lider pe pietele de management al fondurilor mutuale, asigurari de viata si imobiliare.

ING ramane pe piata din Australia cu ING Direct, ING Investment Management, ING Wholesale Banking si ING Real Estate, care nu fac obiectul acestei tranzactii.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.