2010: Ce urmeaza pentru economia Germaniei

Grupul german de asigurari Allianz prevede o revenire in forta a economiei germane, mizand pe o crestere economica de 2,8% in 2010, cu mult peste estimarile oficiale, a relatat cotidianul Bild, citat de AFP.
"Anul 2010 va fi unul bun pentru mediul economic german. Mizam pe o crestere de 2,8%. Acesta va fi cel mai puternic avans al PIB inregistrat dupa 2006", a declarat Michael Heise, economist-sef in cadrul Allianz, informeaza NewsIn.

Cele mai recente previziuni ale bancii centrale germane indica o crestere economica de numai 1,6% in 2010, dupa o contractie de aproape 5% in 2009.

O revenire puternica a exporturilor, un consum intern stabil si planurile guvernamentale de relansare, precum si recentele scaderi de impozite decise de executiv vor fi principalii factori ce vor sta la baza revenirii, a mai spus acesta.

Heise mai estimeaza ca toate previziunile sumbre realizate cu privire la piata muncii se vor dovedi false si ca in 2010 nu vor avea loc valurile de disponibilizari prevazute.

Numarul de someri va continua sa creasca, insa va ramane departe de pragul simbolic de patru milioane, a asigurat el, in timp ce numerosi analisti prevad ca nivelul va fi depasit.

"Daca economia va inregistra acelasi ritm ca in urmatoarele luni, va compensa efectele crizei financiare in 2011, mai rapid decat se prevedea", a mai spus reprezentantul Allianz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
OMS recomandă reintroducerea restricțiilor
Setari Cookie-uri