Axa, al doilea grup de asigurari din Europa in privinta capitalizarii, a inregistrat in al doilea semestru din 2009 un profit peste estimari si a anuntat ca structura bilantului contabil s-a ameliorat, pe fondul redresarii pietelor financiare, relateaza Bloomberg.
Profitul net a atins in a doua jumatate a anului trecut 2,28 miliarde euro, dupa o pierdere de 1,24 miliarde euro in aceeasi perioada din 2008, a anuntat grupul. Analistii estimau, in medie, un profit de 1,62 miliarde euro, conform NewsIn.

"Axa ar trebui sa beneficieze de tendintele favorabile din pietele de asigurari si de gestionare a activelor", in pofida incertitudinilor macroeconomice, a declarat directorul general al Axa, Henri de Castries.

Compania a revenit pe profit datorita redresarii pietelor financiare, dupa cea mai grava recesiune din ultimele decenii. Pentru a impulsiona cresterea, AXA vrea sa tripleze contributia castigurilor obtinute din pietele emergente.

Castigul operational din a doua jumatate a anului trecut, excluzand castigurile de capital, costurile unice si fluctuatiile din evaluarea activelor, a crescut cu 36%, la 1,74 miliarde euro.

Castigurile diviziei de asigurari de viata si de economii au avansat la 1,1 miliarde euro, de la 112 milioane euro in a doua jumatate a lui 2008, peste estimarea medie a analistilor, de 928 milioane euro. Profitul diviziei de asigurari de proprietati si de dezastre a scazut, in schimb, cu 46%, la 685 milioane euro.

Grupul francez Axa este prezent pe piata din Romania prin Omniasig Life, companie pe care a preluat-o in decembrie 2009 de la Vienna Insurance Group (VIG).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri