Noul film din celebra serie Harry Potter a generat incasari de 408 milioane de dolari ( 347 milioane de euro) dupa numai doua saptamani de la lansare, iubitorii de film din America de Nord contribuind cu aproximativ jumatate din aceasta suma, informeaza CNNMoney.

Topul celor mai importante piete internationale care prefera filmul "Harry Potter si pocalul de aur" include in acelasi timp si Marea Britanie cu 51,3 milioane de dolari , Germania cu 35,5 milioane de dolari si Mexic cu 13,6 milioane de dolari , rezultate inregistrate dupa numai doua week-enduri, arata date oficiale furnizate de Warner Bros. Pictures.

In Japonia, premiera a incasat 14,3 milioane de dolari, in Italia-9,4 milioane de dolari, iar in Spania premiera a reusit sa incaseze 8 milioane de dolari.

Cea de-a patra adaptare a cartilor scriitoarei J.K. Rowling a adus incasari numai in acest week-end de 95,4 de milioane de dolari din 42 de tari din intreaga lume, declara reprezentanti ai studioului Warner Bros.

In America de Nord, "Harry Potter" a vandut in primele trei zile de difuzare bilete a caror valoare a fost estimata la 54,9 de milioane de dolari. Oficialii Warner Bros. se asteapta ca incasarile totale pentru "Harry Potter si pocalul de aur" inregistrate pe teritoriul nord-american sa depaseasca suma de 300 de milioane de dolari.