BP a cheltuit pana in prezent 11,2 miliarde de dolari in urma dezastrului ecologic provocat de explozia produsa la o platforma petroliera din Golful Mexic, cu 1,7 miliarde de dolari mai mult decat a estimat in urma cu doua saptamani, transmite agentia AFP, preluata de Mediafax.

Suma include cheltuielile pentru captarea si curatarea petelor de petrol, forarea puturilor pentru oprirea scurgerii de titei, precum si platile catre statele riverane, autoritatile federale americane si despagubirile acordate persoanelor particulare, se arata intr-un comunicat al grupului.

La jumatatea lunii septembrie, BP estima cheltuielile la 9,5 miliarde de dolari.

Datele prezentate reprezinta cifre provizorii, avand in vedere ca BP a alocat in total 32,2 miliarde de dolari pentru acoperirea costului catastrofei din Golful Mexic, suma care include un fond de 20 de miliarde de dolari dedicat despagubirii victimelor.

BP a decis totodata sa foloseasca o parte din veniturile obtinute din exploatarea unor zacaminte din Golful Mexic pentru finantarea fondului de compensatii, cu maxim 1,25 miliarde de dolari pe trimestru si 17 miliarde de dolari in total.

Grupul a varsat deja trei miliarde de dolari in acest fond si s-a angajat sa contribuie cu alte doua miliarde de dolari in aceasta toamna si ulterior cu 1,25 miliarde de dolari trimestrial, pana la sfarsitul lui 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 companii de urmarit pe bursa post-Brexit