BP a cheltuit pana in prezent 11,2 miliarde de dolari in urma dezastrului ecologic provocat de explozia produsa la o platforma petroliera din Golful Mexic, cu 1,7 miliarde de dolari mai mult decat a estimat in urma cu doua saptamani, transmite agentia AFP, preluata de Mediafax.

Suma include cheltuielile pentru captarea si curatarea petelor de petrol, forarea puturilor pentru oprirea scurgerii de titei, precum si platile catre statele riverane, autoritatile federale americane si despagubirile acordate persoanelor particulare, se arata intr-un comunicat al grupului.

La jumatatea lunii septembrie, BP estima cheltuielile la 9,5 miliarde de dolari.

Datele prezentate reprezinta cifre provizorii, avand in vedere ca BP a alocat in total 32,2 miliarde de dolari pentru acoperirea costului catastrofei din Golful Mexic, suma care include un fond de 20 de miliarde de dolari dedicat despagubirii victimelor.

BP a decis totodata sa foloseasca o parte din veniturile obtinute din exploatarea unor zacaminte din Golful Mexic pentru finantarea fondului de compensatii, cu maxim 1,25 miliarde de dolari pe trimestru si 17 miliarde de dolari in total.

Grupul a varsat deja trei miliarde de dolari in acest fond si s-a angajat sa contribuie cu alte doua miliarde de dolari in aceasta toamna si ulterior cu 1,25 miliarde de dolari trimestrial, pana la sfarsitul lui 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri