GDF Suez si-a majorat veniturile cu 3,8% in primele noua luni

Veniturile GDF Suez, proprietarul Distrigaz Sud, au crescut in primele noua luni cu 3,8%, la 60 miliarde euro, iar profitul EBITDA a urcat cu 8,8%, la 11 miliarde euro, grupul confirmand obiectivele pe 2010 si 2011, in contextul evolutiei favorabile a cererii de energie din tarile emergente.

Conditiile pozitive din economiile emergente au amortizat impactul conditiilor dificile de pe pietele gazelor naturale, noteaza Reuters, citat de Mediafax.

Media estimarilor analistilor intervievati anterior de Reuters indica un profit EBITDA (inainte de dobazi, impozitare, depreciere si amortizare) de 10,73 miliarde euro si venituri de 59,38 miliarde euro.

GDF Suez anticipeaza EBITDA in crestere in acest an si un avans de 15% al indicatorului in anul 2011 raportat la 2009, se arata intr-un comunicat al grupului.

Conditiile de pe pietele gazelor naturale au ramas dificile in primele noua luni ale anului, dar rezultatele au fost sustinute de cresterea vanzarilor de electricitate pe principalele piete wholesale din Europa, de cererea puternica de energie din America Latina si de relansarea cererii in Asia, se spune in comunicat.

GDF Suez este a doua mare companie europeana de utilitati, principalii competitori fiind E.ON (Germania) si EDF (Franta).

Grupul controleaza in Romania distribuitorul si furnizorul de gaze Distrigaz Sud, cumparat in 2005 de la stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante
Setari Cookie-uri