UPDATE 15:18 - Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, după ce a ajuns în faţa sediului DNA, că toate deciziile privind vaccinarea împotriva COVID-19 erau luate de fostul premier Florin Cîţu, care se consulta "întotdeauna" cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vlad Voiculescu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

"Credeţi că România a făcut altceva decât alte state europene? Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîţu. Nu sunt cel mai mare admirator al domnului Cîţu (...) Deciziile erau ale domnului Cîţu, care întotdeauna se consulta cu domnul Iohannis. Ceea ce vă spun este că una este responsabilitatea, alta este vina. Nu este treaba mea să stabilesc vina, dar responsabilitatea în mod clar atunci, şi fac apel la ţinerea dumneavoastră de minte, în anul 2021 pe cine vedeaţi la televizor vorbind de vaccinare? Cine vă spunea că a primit doze, că au venit dozele de Crăciun în 2020? Cine vă spunea în fiecare săptămână care mai este stadiul, ce se mai întâmplă cu dozele de vaccinare? Aceiaşi oameni luau toate deciziile. Îl aveţi aici pe prima pagină pe domnul preşedinte (Iohannis - n.r.)", le-a declarat Voiculescu jurnaliştilor, arătându-le Raportul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 în perioada 2020-2022.

Fostul ministru a precizat că, dacă ancheta va continua, atunci îl va "invita" pe Klaus Iohannis la DNA.

"Dacă acest proces va continua, îl voi invita să vorbească. Îl voi invita să spună ce decizii a luat sau ce consideră domnul procuror. Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte", a adăugat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri