Intentat de Dana Patriciu, procesul a inceput in martie si are ca obiect "partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial". La termenul de miercuri, instanta a decis amanarea cauzei pentru 13 octombrie, in lipsa certificatului de deces al lui Dinu Patriciu, relateaza Mediafax.

"Amana cauza, pentru a se face dovada decesului paratului; a se face demersurile necesare pentru obtinerea si depunerea certificatului de deces, semnat in conformitate cu originalul", se arata in solutia luata miercuri de Judecatoria Buftea. Un alt proces de partaj al sotilor Patriciu este pe rol la Judecatoria Sectorului 1. In acest dosar, Dana Patriciu solicita partajarea averii si jumatate din totalul acesteia.

Pe de alta parte, la Judecatoria Buftea se judeca divortul sotilor Patriciu. Divortul, cerut de Dinu Patriciu, a fost intentat in februarie 2013 la Judecatoria Sectorului 1 si a avut 14 termene pana cand a fost mutat la Buftea.

Citeste si:

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza. "Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile". Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, Patriciu a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. El a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media. Omul de afaceri detinea active imobiliare in Germania, Suedia si Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei.