Sandu Anghel, cunoscut si sub numele de Bercea Mondial, sotia sa, Fanica, fostul subprefect de Olt Marian Chitea si omul de afaceri Sergiu Danisor, retinuti miercuri de DIICOT pentru evaziune si spalare de bani, au fost arestati, relateaza Mediafax.

Sandu si Fanica Anghel, Marian Chitea si Sergiu Danisor au fost retinuti, miercuri, de procurorii DIICOT Craiova, pentru constituirea unui grup infractional organizat, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, in forma continuata. Potrivit DIICOT, acestia sunt suspectati ca, in perioada 2007 - 2011, au constituit un grup infractional organizat in scop de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Acestia, prin intermediul SC Topcad Construct SRL Slatina, administrata in toata aceasta perioada de Chitea si Danisor Sergiu, au derulat mai multe tranzactii comerciale cu autoturisme achizitionate de la SC Euro Tehno Grup SRL Pitesti si SC Autec Autotehnik SRL Pitesti. Autoturismele au fost cumparate in numele SC Topcad Construct SRL Slatina, prin Sandu Annghel si Florin Anghel, delegati, iar plata acestora s-a facut atat prin depuneri in numerar in conturile celor doua societati din municipiul Pitesti, judetul Arges, cat si prin plati facute direct din conturile SC Topcad Construct SRL Slatina, potrivit procurorilor.

Anchetatorii arata ca exista suspiciuni ca desi autoturismele au fost inregistrate in contabilitatea SC Topcad Construct SRL Slatina ca mijloace fixe, acestea, prin intermediul lui Bercea Mondial, au fost instrainate catre membrii familiei acestuia sau alte persoane gasite tot de catre acesta, fara a mai fi achitate. Totodata, prin manopere similare, Chitea si Danisor, in calitate de administratori si in numele SC Topcad Construct SRL Slatina, ar fi achizitionat de la membrii familiei lui Bercea Mondial bunuri mobile si imobile la preturi supraevaluate.

Dosarul de evaziune in care este implicat Bercea Mondial: prejudiciu de 1 mil. euro

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala se ridica la 1 milion de euro. Bercea Mondial este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014. In acelasi dosar, Fanica Anghel a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Totodata, sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica, Izaura, si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu. Florin Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui, Mircea Basescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa de omor.

Bercea Mondial si fiica sa Izaura au mai fost trimisi in judecata pentru ca ar fi incercat sa mituiasca un angajat al Penitenciarului Colibasi. In acest dosar, Tribunalul Arges a decis, in 18 septembrie, sa il aresteze preventiv pe Bercea Mondial si sa o plaseze in arest la domiciliu pe Izaura Anghel. Sandu Anghel ar fi incercat sa ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unitatii de detentie pentru a i se permite sa primeasca un telefon mobil si pentru ca acesta sa intervina in favoarea sa pe langa Comisia de munca din penitenciar.

In ceea ce il priveste pe fostul subprefect, Marian Chitea l-a botezat pe unul dintre nepoti lui Bercea Mondial. Fost membru al Partidului Democrat Liberal, Chitea si-a dat demisia din PDL, dar si de la conducerea Hidroserv Olt, in 2011, dupa ce in presa au aparut detalii referitoare la relatia pe care o are interlopul, in contextul in care Sandu Anghel a fost retinut pentru tentativa de omor.

Inainte de a fi numit director al Hidroserv Olt, Chitea a fost ales subprefect al judetului, in 2009. Marian Chitea a fost si sef al Serviciului de integrare europeana din consiliul judetean Olt.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri