Grup infractional din Teleorman specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, destructurat

Un grup infractional organizat, specializat in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani din comertul cu bauturi alcoolice, cu un prejudiciu calculat la peste 4,5 milioane de lei, a fost destructurat de catre procurorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, joi, de catre Directia de Investigare a Criminalitatii Organizate si terorism, procurorii DIICOT Teleorman, impreuna cu politistii de la brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si Constanta, au facut, miercuri, 17 perchezitii in judetele Teleorman, Ilfov, Constanta si in Bucuresti, intr-un dosar vizand activitatea unui grup infractional organizat specializat in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, noteaza Mediafax.

Procurorii suspecteaza ca, in perioada 2010 - 2014, in municipiul Teleorman, administratorii unor firme care aveau ca obiect de activitate comertul cu bauturi alcoolice au constituit un grup infractional organizat, grup la care ulterior au aderat si alte persoane.

Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscala a fost evaluat de catre anchetatori la 4.520.471 lei, sumele de bani fiind reintroduse de catre membrii grupului infractional in circuitul financiar. Procurorii au pus sechestru asigurator asupra a 13 bunuri imobile, 13 bunuri mobile si a partilor sociale ale unei societati comerciale.

Citeste si:
Un fost primar din Teleorman, infectat cu COVID-19, a fugit din spital
Un fost primar din Teleorman,...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri