''Hipermarketurile nu mai au voie sa practice niciun fel de taxa, in afara de adaosul commercial. Punct!'', a declarat presedintele Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, conform Mediafax.

El a spus ca eliminarea acestei taxe va aduce beneficii consumatorilor, in primul rand.

''Aceste taxe erau niste taxe ascunse care ii faceau pe producatorii romani sa tina pretul ridicat. Cred in eliminarea acestor taxe si fortarea hipermarketurilor sa traiasca din adaosul comercial, pentru ca aceasta practica taxa de listare, de taxa de management, de taxa de reclama era apanajul doar al hipermarketurilor din Romania'', a mai spus Sapunaru.

Citeste si:

Tot in sedinta de marti, Comisia pentru agricultura a decis ca supermarketurile sa ramana deschise si in weekenduri, dar vor avea obligatia sa comercializeze minimum 51% produse achizitionate pe un ''lant scurt de aprovizionare'', adica regionale si locale, printre care produse de panificatie si lactate, carne, legume, fructe, miere de albine si oua.

Camera Deputatilor este for decizional in privinta proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock