Mai multe taxe de la producatori nu vor mai putea fi incasate de hipermarketuri, printre care si taxa de raft, au decis marti deputatii din Comisia de agricultura, potrivit raportului adoptat pentru modificarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

''Hipermarketurile nu mai au voie sa practice niciun fel de taxa, in afara de adaosul commercial. Punct!'', a declarat presedintele Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, conform Mediafax.

El a spus ca eliminarea acestei taxe va aduce beneficii consumatorilor, in primul rand.

''Aceste taxe erau niste taxe ascunse care ii faceau pe producatorii romani sa tina pretul ridicat. Cred in eliminarea acestor taxe si fortarea hipermarketurilor sa traiasca din adaosul comercial, pentru ca aceasta practica taxa de listare, de taxa de management, de taxa de reclama era apanajul doar al hipermarketurilor din Romania'', a mai spus Sapunaru.

Tot in sedinta de marti, Comisia pentru agricultura a decis ca supermarketurile sa ramana deschise si in weekenduri, dar vor avea obligatia sa comercializeze minimum 51% produse achizitionate pe un ''lant scurt de aprovizionare'', adica regionale si locale, printre care produse de panificatie si lactate, carne, legume, fructe, miere de albine si oua.

Citeste si:
Angajarea raspunderii pe legea bugetului de stat, constitutionala
Angajarea raspunderii pe...

Camera Deputatilor este for decizional in privinta proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Setari Cookie-uri