Inspectorii ISU Bucuresti Ilfov au verificat caile de exploatare a instalatiilor electrice de la metrou si caile de evacuare, conform News.ro

"Au fost constatate o serie de neconformitati, atat la nivelul statiilor, in spatiile comune (peroane, pasaje), cat si la nivelul iesirilor catre suprateran. In urma celor constatate au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale (sapte avertismente si patru amenzi), in cuantum de 8.000 de lei", se arata intr-un comunicat al ISU.

Care sunt principalele nereguli constatate

Una dintre principalele nereguli constatate in subteran este ingreunarea evacuarii persoanelor, prin reducerea latimii de circulatie, din cauza unor modificari la sistemul de trecere cu turnicheti, a amplasarii, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi, a blocarii cu zavoare a unor usi de evacuare, dar si a sensului de deschidere a unor usi de acces/evacuare, care se face in sens invers evacuarii.

ISU a constatat si nemarcarea tuturor cailor de evacuare prin indicatoare standardizate, precum si functionarea necorespunzatoare a iluminatului de siguranta.

Citeste si:

Inspectorii au mai sesizat nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scarilor rulante, dar si exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni si legaturi, precum si strapungerea izolatiei sau lipsa acesteia.

De asemenea, in imediata apropiere a iesirilor, ISU a constat amplasarea unor constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare, care reduc latimea libera de circulatie a cailor de acces, de evacuare si de interventie.

De la inceputul acestui an au fost desfasurate 28 de recunoasteri pe timp de noapte, in statiile si galeriile de metrou, mai informeaza ISU.

Sursa foto: Mediafax Foto