Alina Gorghiu, presedintele PNL, va fi audiata in dosarul Turceni-Rovinari, in care sunt judecati fostul premier Victor Ponta si senatorul Dan Sova, a decis instanta suprema. Termenul programat pentru ziua de vineri, 14.10, a inceput cu audierea in sedinta secreta a doi martori.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis, prin incheiere de sedinta, audierea presedintelui PNL, Alina Gorghiu, in dosarul Turceni Rovinari. Audierea Alinei Gorghiu fusese ceruta la termenul din 16 septembrie de aparatorul lui Octavian Laurentiu Graure, fost director economic la Complexul Energetic Turceni, deoarece Gorghiu ar fi reprezentat, ca avocat, interesele Electrica intr-un proces civil cu Complexul Energetic Rovinari, conform News.ro.

La iesirea din sala de judecata, pe 16 septembrie, Victor Ponta a declarat: "Toata lumea a fost de acord cu audierea doamnei Gorghiu, mai putin procurorul DNA".

Alina Gorghiu a declarat, in 19 septembrie ca, daca o instanta din Romania considera ca trebuie sa dea explicatii in dosarul lui Victor Ponta, cu mare placere va merge, ea precizand ca toate documentele publice arata ca nu era avocat in momentul invocat de fostul premier.
La termenul de vineri al procesului, instanta a decis audierea, in sedinta secreta, a doi martori.

Fostul premier Victor Ponta a sustinut, la termenul din 16 septembrie al dosarului Turceni - Rovinari ca vrea sa dea declaratii, dar "nu este pregatit in totalitate", in timp ce senatorul Dan Sova a spus ca nu doreste sa dea declaratii la acest moment al procesului. Dan Sova s-a folosit, la termenul din 16 septembrie al dosarului Turceni-Rovinari, de dreptul la tacere si a depus un memoriu, desi judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie aveau programata audierea lui.

In dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului. Procurorii il acuza pe Victor Ponta de faptul ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii" la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Laurentiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea si Laurentiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz in serviciu.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dosarul Turceni-Rovinari: Toti angajatii stiau despre contracte
Setari Cookie-uri