Gabriela Firea pierde in instanta. Companiile municipale au fost infiintate ilegal si trebuie desfiintate

Consilierul general USR Roxana Wring anunta ca instanta a respins recursului Primariei Bucuresti, fiind mentinuta decizia potrivit careia toate companiile municipale au fost infiintate cu incalcarea legii. Decizia instantei este definitiva.

„Victorie definitiva pentru bucuresteni si pentru USR Bucuresti: decizie irevocabila a judecatorilor prin care confirma ca toate Companiile Municipale au fost infiintate cu incalcarea legii. Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul Primariei, ceea ce inseamna ca se mentine decizia initiala din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat incalcarea legii in cazul infiintarii companiilor”, anunta Roxana Wring, potrivit Ziare.com.

Aceasta a precizat ca Gabriela Firea nu mai are de acum inainte absolut nicio scuza pentru a tine artificial in viata Companiile Municipale.

„Asa cum am aratat de nenumarate ori, aceste structuri au fost gandite doar ca sa toace bani publici pe contracte si salarii.

Companiile trebuie desfiintate in cel mai scurt timp posibil!”, mai precizeaza consilierul general al USR.

Citeste si:
Nicușor Dan: Preluarea mandatului meu va mai fi întârziată cel...
Nicușor Dan: Preluarea...

Instanta a decis, in noiembrie 2018, anularea tuturor hotararilor de infiintare ale companiilor municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017.

Consilierii municipali USR au contestat infiintarea acestor companii pe motiv ca hotararile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri si nu cu votul a doua treimi asa cum ar fi fost nevoie.

Consilierul general Ana Ciceala (USR) sustine ca „risipa merge mai departe” la Primaria Capitalei si ca, desi instanta a spus ca au fost infiintate ilegal, companiile municipale au initiat proceduri de achizitii de peste 500 milioane de lei.

„Firea sparge 500 de milioane de lei din banii tai pe companiile infiintate ilegal pentru gasca de profitori din jurul ei. Aici au ajuns bucurestenii din cauza PSD: Dragnea taie banii de la bugetele locale, iar ce ramane e praduit de Firea. Le «multumim» cu un vot pe 26 mai si anul viitor? Desi Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate de Gabriela Firea cu incalcarea legii, risipa merge mai departe”, scrie Ana Ciceala, intr-o postare pe Facebook.

Citeste si:
Patronii de restaurante vor ataca în justiție măsura închiderii...
Patronii de restaurante vor...

Aceasta sustine ca doar in luna ianuarie a anului 2019, companiile municipale au initiat proceduri de achizitii de 508.018.618.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri