Mult-asteptatul eveniment Strada de C'Arte debuteaza in acest weekend, deci ne putem astepta ca centrul Bucurestiului sa fie cu adevarat ocupat de catre spectatorii de filme - pentru ca vineri noapte filmele romanesti se "intetesc" la Noaptea Alba a Filmului Romanesc, amatorii de concerte - Festivalul Enescu inca nu s-a terminat si inca mai poti gasi bilete, expozitii si, bineinteles, de cititori.

Cum spuneam, optiunile sunt variate: film, muzica, teatru, alegerea e dificila. La Sala Palatului continua Festivalul George Enescu intr-un weekend cu orchestra de camera Saint Martin in The Fields, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam sub bagheta dirijorului Mariss Jansons si Orchestra Radio. =

Tot la capitolul muzica, Selah Sue canta duminica, 22 septembrie, la Arenele Romane. Te poti astepta la un mix de reggae, hip-hop si funk-soul, versuri adesea autobiografice si o performanta vocala de exceptie.

Weekendul acesta intra in cinematografe doua filme diametral opuse ca gen: comedia-romantica sci-fi About Time si thrillerul Paranoia, dar si un al treilea, greu de plasat in alta categorie decat cea a minimalismului cinematografic romanesc.

In About Time darul lui Tim de a calatori in timp se dovedeste extrem de util atunci cand sterge din greseala trecutul povestii lui de iubire cu Mary. In rolul lui Mary, Rachel McAdams se lasa cucerita a doua oara. Daca suna cunoscut, motivul e simplu. Anul trecut actrita a aparut intr-o comedie similara, The Vow, amnezia lua insa locul accentelor sci-fi.

Paranoia, un thriller white-collar, atrage mai ales prin distributie. Gary Oldman si Harrison Ford sunt argumentele cele mai puternice ale acestei premiere.

Reprezentantul romanesc este cel mai nou film semnat Corneliu Porumboiu - Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism - in care il regasim ca protagonist pe Bogdan Dumitrache (Din dragoste, cu cele mai bune intentii). Iata recenzia postmodern.ro aici.

Raspunsul "alternativ" la premierele cinematografice ale saptamanii il reprezinta Noaptea Alba a Filmului Romanesc. In noaptea de vineri ti se propun proiectii ale unor filme deja validate de public si de critici - Pozitia copilului, dar si avanpremiere precum cea a noului film Lupu, un coming-of-age cu elemente horror.

La capitolul teatru, avem de remarcat in primul rand o premiera - Teatrul Act isi incepe stagiunea cu un nou spectacol: Orfanii, un thriller psihologic adaptat dupa romanul autorului britanic contemporan Dennis Kelly. Insa in aceste zile esti invitat si la Godot, unde poti vedea spectacolele 7 dintr-o lovitura (vineri) sau Bullets Over Lipscani (sambata).

Daca te gandesti sa dai o raita pe la muzee, iata ce puncte iti recomandam sa bifezi pe traseu: la MNAR poti vizita fie expozitia de design vintage a designerului german Lucian Bernhard, fie gravurile japoneze semnate Utagawa Kuniyoshi. La MNAC, expozitiile Good Girls si Mircea Cantor continua; prima dintre acestea se incheie la sfarsitul acestei luni, asa ca grabeste-te daca vrei sa o vizitezi.

Nu uita nici de cele doua targuri de la Romexpo la care mai poti ajunge astazi si maine. Antichitatile si piesele de mobilier fac pereche buna cu produsele traditionale, motiv pentru care o "excursie" la Romexpo s-ar putea lasa cu "provizii" de toate felurile. Iar daca te vei aventura prin mall, e bine sa stii ca te vei intalni cu un targ de produse pe care nu le gasesti de obicei pe acolo.

Sursa foto: stradadecarte.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri