Un diamant albastru deosebit, considerat cel mai mare din lume din categoria sa, va fi scos la licitatie, pe 14 mai, la Geneva, a anuntat vineri casa Christie's, citata de AFP.

Acest diamant, taiat in forma de para si denumit "The Blue", are 13,22 carate. El este clasat in categoria "vivid blue", iar expertii casei de licitatii Christie's au stabilit un pret estimativ de vanzare cuprins intre 21 milioane de dolari si 25 milioane de dolari. Actualul proprietar al nestematei a preferat sa ramana anonim.

In urma cu sase luni, casa Christie's a vandut la Geneva un diamant portocaliu din clasa "vivid", considerat cel mai important din categoria sa, cu o greutate de 14,82 carate, pentru pretul record de 35 milioane de dolari, scrie Mediafax.

Diamantul albastru pus in vanzare la Geneva va reprezenta piesa centrala dintr-o licitatie traditionala de bijuterii de lux si nestemate organizata de casa Christie's.

La aceasta licitatie vor fi prezentate 250 de loturi, care ar putea aduce organizatorilor incasari de 80 milioane de dolari.

Citeste si:
Diamantul albastru, piatra extrem de rara, de milioane de euro
Diamantul albastru, piatra...

Printre alte loturi propuse se afla un diamant verde-albastru din clasa "vivid", cel mai important din categoria sa, cu o greutate de 5,5 carate si estimat intre 7,5 milioane dolari si 8,5 milioane dolari.

Un diamant roz de 76,51 carate, montat intr-un pandantiv, va fi si el pus in vanzare, cu un pret cuprins intre 7 milioane si 10 milioane de dolari.

Un diamant alb, taiat in forma de para, de 75,97 carate, este estimat intre 13,5 milioane si 15,5 milioane de dolari.

La randul ei, Sotheby's, principalul concurent al casei Christie's, va scoate la licitatie, in aceeasi saptamana si tot la Geneva, trei diamante considerate exceptionale.

Citeste si:
Record: Diamantul albastru cu cel mai mare pret per carat
Record: Diamantul albastru cu...

Pe 13 mai, Sotheby's va scoate la licitatie "Diamantul victoriei", denumit astfel in semn de omagiu adus victoriei Aliatilor in 1945.

Acesta este un diamant dreptunghiular de 31,34 carate, descoperit intr-o mina din Africa de Sud, in 1945. Piatra originala cantarea 770 carate si din ea au fost extrase 30 de diamante, inclusiv "Diamantul victoriei", considerat cel mai important dintre acestea.

Nestemata a apartinut miliardarei americane Florence Gould (1895-1983), una dintre cele mai importante colectionare de pietre pretioase din secolul al XX-lea. Acest diamant, montat intr-un inel, este estimat intre 5 milioane si 8 milioane de dolari.

Pe de alta parte, casa Sotheby's va propune la vanzare un diamant galben de 100,09 carate, estimat intre 15 milioane si 25 milioane de dolari.

Citeste si:
O lume prea mica pentru un Cartier atat de mare
O lume prea mica pentru un...

Amatorii de pietre pretioase de mare valoare vor putea sa liciteze si pentru un diamant rotund de 103,46 carate, montat in inel, estimat intre 3,5 milioane si 5 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Un nou record: un diamant albastru de peste 35 mil. $
Setari Cookie-uri