Europa este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta. In fiecare an, zeci de milioane de turisti isi petrec vacantele in marile orase europene, atrasi de istoria locurilor, cultura si, nu in ultimul rand, gastronomie. Daca vrei sa ai parte de o vacanta departe de aglomeratia din marile centre urbane, iti recomandam un concediu in mijlocul naturii, inconjurat de piesaje desprinse parca din povesti.

Vacanta in mijlocul ghetarilor din Norvegia

Norvegia este o tara absolut spectaculoasa, care are de toate: centre urbane digitalizare, cultura si arta moderna, zone rurale cu piesaje pitoresti, in care impactul asupra naturii este minim, parcuri si rezervatii naturale care atrag turistii aventurosi.

Foro: Shutterstock.com

Daca vrei sa lasi in urma marile orase si sa cunosti partea salbatica a Norvegiei, ai putea lua in calcul o vacanta in mijlocul naturii, in parcul national Jostedal, potrivit unei recomandari facute de theguardian.com. Acolo este amenajat un camping care este inconjurat de ghetari, munti si cascade uriase. Locul pare desprins din basme. Campingul se numeste Melkevoll Bretun si are o sauna, la care toti turistii au acces gratuit, un hambar in care turistii pot gati si lua masa impreuna.

Turistii pot face o multime de activitati in natura, de la escalada si bouldering, drumetii pe munti, plimbari cu bicicleta sau cu barca, sesiuni foto. Fiecare zi se termina in jurul focului, unde se spun povesti savuroase la o cana de ceai fierbinte.

Citeste si: Vacanta last minute: trucuri ca sa cumperi cele mai ieftine bilete de avion

Camping la granita dintre Marea Neagra si Delta Dunarii

In Romania nu sunt foarte multe locuri de campare, insa odata cu cresterea turismului intern a crescut si cererea pentru campinguri. Din punct de vedere al dotarilor, campingurile din Romania nu se ridica la nivelul celor din strainatate, insa conditiile sunt mai mult decat decente, iar vestea buna este ca se fac eforturi pentru a fi modernizate.

Foto: Shutterstock.com

Un camping foarte apreciat atat de turistii romani, cat si de cei straini, este cel de la Gura Portitei. Gura Portitei este situata pe o fasie ingusta de nisip, intre Marea Neagra si limanul Golovita din Delta Dunarii. Initial sat pescaresc si cherhana, Gura Portitei este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai retrase (si inca relativ linistite) destinatii turistice de pe litoralul romanesc, o alternativa pentru Vama Veche, devenita aglomerata in ultimii ani, scrie wikipedia.org. Accesul se face de regula cu vaporasul, de la Jurilovca, Tulcea, cu autovehicule speciale se poate ajunge si pe drumul de coasta, fie de la Vadu, Constanta, pe la Periboina, fie de la Sfantu Gheorghe, Tulcea. Cazarea, la cort sau la casute, costa intre 33 de lei si 110 lei pe noapte.

Turism eco in Slovenia

Foto: Shutterstock.com

Potrivit recomandatilor turistilor, campingul Koren este un loc magnific situat la poalele muntilor Alpi, in apropierea raului Soca. Campingul ofera acces la canioane, defilee si cascade impresionante. Campingul a luat premiu pentru turism sustenabil, totul acolo functionand astfel incat impactul asupra mediului sa fie minim.

Cele mai populare activitati in are liber sunt plimbarile cu caiacul, drumetiile si escalada.

In camping este amenajat un magazin de unde turistii pot cumpara produse organice, aduse direct din gradinile localnicilor.

In camping cu copilul, in Germania

Foto: Shutterstock.com

Campingul Bankenhof, amplasat in apropierea lacului Titisee, este amenajat in cele mai mici detalii, astfel incat sa faca sederea turistilor cat mai placuta. Locul dispune de spalatorii, bai special amenajate pentru copii, bucatarii si grupuri sanitare cu toate dotarile. Campingul este deschis tot timpul anului si ofera activitati pentru toate varstele.

Pentru copii, dar si pentru adulti, principala atractie este roller coaster-ul montan, cel mai lung din Europa.

Camping la inaltime, in Elvetia

Foto: Shutterstock.com

Inconjurat de munti inalti cu varfuri taioase si ghetari, campingul Arolla se afla la o altitudine de 1.950 de metri, oferind acces la o multime de trasee montane si locuri de escalada. Peisajul este absolut spectaculos, campingul fiind inconjurat din toate partile de paduri de brazi si pini, iar in departare strajuiesc unii dintre ei mai frumosi munti din Europa.

Campingul Arolla este locul perfect pentru cei care adora sa stea in natura si sa isi bea cafeaua de dimineata in fata cortului, cu picioarele in iarba plina de roua si sa inspire cel mai curat aer.

Chiar daca se afla in creierul muntilor, campingul este foarte modern si dispune chiar si de un magazin de unde turistii se pot aproviziona cu produse locale (nu ratati vinul de caise!).

Citeste si: Destinatii de vacanta pentru fanii Game of Thrones: 5 locuri spectaculoase in care a fost filmat celebrul serial

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri