Plaja Vaya - Burgas

Plaja Vaya - Burgas

Plaja Vaya este o plajă nou creată în 2016. Până la acel moment, toată zona cu nisip fin era denumită plaja Irakli, care, în prezent, reprezintă doar o parte.

Plaja Vaya poartă numele unui râu din apropiere. Locul abundă în elemente ale naturii, pe de o parte, Munții Balcani, pe de altă parte flora specific bulgară. Plaja Vaya este încă unul din locurile neatinse de acțiunea operatorilor economici, păstrându-și originalitatea.

Sursa Foto: Facebook/Vaya Beach

Plaja Butamyata - Sinemoretz

Plaja Butamyata - Sinemoretz

Plaja Butamyata este situată într-un mic golf, înconjurat de stânci înalte, creând astfel priveliști frumoase pentru turiști. Plaja este spațioasă, cu nisip fin și apă limpede. În plus, locația este potrivită chiar și pentru familii cu copii mici.

De asemenea, plaja pune la dispoziție și câteva activități, cum ar fi plimbările cu jet ski-urile. Nu în ultimul rând, seara în Sinemoretz este numai bună pentru tinerii dornici de distracție, care pot merge în discoteci sau cluburi.

Sursa Foto: Shutterstock

Plaja Kavatsite - Sozopol

Plaja Kavatsite - Sozopol

Plaja Kavatsite se află la trei kilometri de orașul Sozopol, între Agalina și St. Christos. Plaja este spațioasă și cu nisip fin.

Partea de nord a regiunii este dominată de roci, iar partea de sud e numai bună pentru scufundări. Fiind o plajă relativ izolată, aici vin turiști cu animale de companie, în special, căței. În plus, pe plajă pot fi întâlniți și nudiști, deci să aveți vreo surpriză dacă vă rezervați un sejur în zonă.

Sursa Foto: Созопол - Sozopol/Facebook

Plaja Irakli - Obzor

Plaja Irakli - Obzor

Plaja Irakli se află la 4 kilometri de satul Banya, aflat între Obzor, la nord și Nessebar, la sud.

Irakli este una dintre plaje sălbatice ale litoralului bulgăresc, cu apă limpede, floră specifică și roci. Irakli este vizitată atât de tineri, cât și de familii cu copii.

Zona se află pe lista zonelor protejate, datorită elementelor sale naturale, autoritățile bulgare încercând să conserve habitatul natural al plajei.

Sursa Foto: Shutterstock

Plaja Nirvana - Nisipurile de Aur

Plaja Nirvana - Nisipurile de Aur

Plaja Nirvana este locul care îmbină liniștea și briza mării cu sporturile de apă sau volei, fotbal, dar și cu zone pentru nudiști.

În plus, plaja abundă în restaurante cu specific în mâncărurile cu fructe de mare sau grătar. Există chiar și căsuțe în copaci, numai bune de explorat sau pentru o zi de odihnă cu prietenii. Zona este potrivită chiar și pentru team building-uri sau petreceri private.

Sursa Foto: agoda.com

Sursa foto: Shutterstock