2020 nu a fost un an optim pentru mulți dintre noi. Pe lângă stresul cotidian, atât de prezent în viețile fiecăruia dintre noi, s-a adăugat și presiunea unei pandemii care a impus metode extraordinar de stricte. Adaptarea la aceste noi condiții a necesitat răbdare și foarte multă înțelegere, precum și o capacitate de a te adapta, din păcate ușor străină omului modern.

Binemeritatul concediu anual a rămas și el sub semnul întrebării pentru o vreme. În epoca în care burnout-ul pândește la fiecare colț, 2020 a plusat. Cum putem oare să ne mai relaxăm anul acesta și să ne asigurăm că vom merge mai departe cu bună dispoziție? Sperăm că una dintre sugestiile următoare te va ajuta!

O vacanță exotică

Să recunoaștem, cu toții avem nevoie să ne detașăm de spațiul în care locuim și/sau muncim zi de zi. Dacă ai început să asociezi sufrageria cu biroul, o vacanță la domiciliu s-ar putea să nu fie alegerea ideală pentru a te destresa. Uite încă un plus! Cercetătorii au descoperit că pur și simplu activitatea de a te interesa pe internet de vacanțe exotice te poate destresa. Desigur, rezultatul complet va fi atins doar dacă pleci propriu-zis în respectivă vacanță. O destinație exotică are avantajul de a te scoate din mediul familiar, de a oferi experiențe noi și nici nu vei avea de înfruntat foarte multă aglomerație. Câteva săptămâni departe de casă, țară și griji s-ar putea să-ți încarce bateriile într-un mod nesperat.

Un sport nou

Cel mai probabil te-ai săturat să tragi de benzi și de greutăți în sufragerie sau ești unul dintre cei care au uitat cu totul de activitățile sportive pe perioada pandemiei. Dar lucrurile nu trebuie să rămână așa, mai ales datorită faptului că sportul ajută la creșterea imunității. În măsura posibilităților ar fi recomandat să te apuci de un sport nou, ceva care să te stimuleze mai mult decât exercițiile pe care le faci de unul singur. Nu trebuie să fie un sport de echipă, ceva care să includă interacțiunea cu mulți oameni. Te poți orienta de pildă către ciclism sau squash. Nu subestima efectul pe care îl are sportul asupra nivelului de stres!

Meditația

Această practică a luat un avânt considerabil în epoca burnout-ului deoarece este extrem de versatilă și chiar funcționează! Poți medita aproape oriunde, având în vedere că nu ai nevoie de foarte multe, liniște să fie. Într-adevăr, n-o să-ți iasă neapărat din prima, dar în momentul în care vei medita cu succes vei realiza ce beneficii are asupra stării tale de bine și chiar de sănătate. Există nenumărate aplicații pe internet pe care le poți utiliza și nenumărate cărți pe această temă. Începe-ți ziua cu o ședință de meditație, chiar și de câteva minute și în timp vei observa schimbări de nebănuit.

Începe un curs online

Deși nu este o găselniță apărută în 2020, cursurile online au explodat în popularitate anul acesta datorită contextului nefavorabil pentru predarea față în față. O mulțime de profesioniști au decis astfel să se îndrepte spre platforme speciale care asigură servicii solide de învățare virtuală. Te gândești că ești prea obosit să mai stai la un curs după muncă? Ia în calcul faptul că că merită să-ți faci timp pentru ceva care chiar îți place și ce efect va avea acest lucru asupra psihicului tău! Nu este niciodată prea târziu să-ți faci timp pentru hobby-uri și pentru a acumula cunoștințe. Un creier antrenat este un creier sănătos!

Alege oricare dintre aceste variante sau încearcă-le pe toate și vezi care ți se potrivește. 2020 chiar este un an al schimbărilor. De ce să nu faci o alegere benefică pentru tine?

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/back-view-beach-clouds-dawn-185801/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri