Dacă te afli în categoria celor care s-au adaptat mai greu la schimbările impuse de pandemie, cel mai probabil îți este greu să-ți faci un program ca cel de la birou, acasă. Acest lucru îți poate influența productivitatea, mai ales dacă nu ești familiarizat cu flexibilitatea pe care o aduce acest ritm de lucru. Secretul stă într-o rutină similară cu cea din fiecare zi petrecută la muncă la birou.

Iată câteva sfaturi în acest sens:

Păstrează ritualurile de dimineață

Diminețile sunt cele mai importante momente pentru a intra în tandem cu ritmul zilei. Dacă erai obișnuit să faci un drum de jumătate de oră până la birou și să te trezești devreme, evită să dormi prea mult dimineața. Nu doar că îți vei strica programul de somn în acest fel, dar vei fi tentat să amâni mai multe lucruri și task-uri pe parcursul zilei.

Rutina de dimineață care implică duș, îmbrăcat și alte activități specifice nu trebuie să lipsească nici când muncești de acasă. Fă totul ca înainte și nu sări nici peste îngrijirea pielii, chiar dacă nu mai ieși din casă pentru a ajunge la muncă. Alege creme Origins pentru obiceiuri care rămân parte din programul zilnic și bucură-te de liniștea din fiecare dimineață.

Fă-ți un plan al zilei

În fiecare dimineață, stabilește ceea ce ai de făcut pe parcursul zilei, numărul de task-uri pe care trebuie să le rezolvi și alte detalii relevante. Planifică-ți ziua până la finalul programului de muncă, deoarece în acest fel vei fi mai puțin tentat să trișezi și să procrastinezi sau să lucrezi prea mult.

Un alt detaliu care poate încuraja productivitatea este stabilirea timpului alocat fiecărui task. Astfel vei fi mai concentrat pe rezultate și vei face tot posibilul să nu te dezamăgești. Așadar, ai mereu în vedere și ceea ce-ți stabilești pentru tine în zilele de muncă de acasă.

Fă pauze mici și dese

Este posibil ca atunci când muncești de acasă să nu mai ții cont de pauzele binemeritate și necesare. Dacă te concentrezi prea mult sau dacă locul din care lucrezi ți se pare prea confortabil, pune-ți câteva alarme pe telefon. Acestea îți vor aminti când este timpul să te ridici de pe scaun și să ieși la o plimbare.

Nu te muta de pe scaunul de birou pe canapea sau în pat. Încearcă să petreci cât mai mult timp în picioare, fie că îți gătești masa de prânz sau că ieși la plimbare prin oraș. Corpul tău rămâne în aceeași poziție ore întregi, chiar dacă lucrezi de acasă. Ba mai mult, există și mai multe șanse să ai o postură incorectă, mai ales dacă nu dispui de un scaun de birou profesional.

Oferă-ți înțelegere

Nu pune presiune pe tine în niciun moment și acceptă această perioadă ca pe ceva ce necesită timp. Ajustarea la schimbările impuse de pandemie este încă grea pentru toți cei care au fost nevoiți să muncească de acasă pe o perioadă atât de lungă.

Dacă locuiești cu familia, încearcă să-ți găsești un spațiu privat în care nu poți fi deranjat. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi și să nu fii deranjat în orice moment. De asemenea, vei avea nevoie de o zonă doar a ta mai ales dacă ai multe meeting-uri cu colegii sau clienții.

Dacă munca de acasă este încă o provocare pentru tine, adaptează-te treptat la noile condiții și găsește soluțiile potrivite. Nu te îndepărta de rutina pe care o aveai în trecut și acceptă aceste schimbări ca pe ceva posibil permanent.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri