Weekend-ul acesta costumele de vrăjitoare și dovlecii o să acapareze Capitala. Fie că ești un fan al Halloween-ului sau vrei doar să te distrezi, Bucureștiul este ofertant la finalul acestei săptămâni. Iată cum și unde ți-ai mai putea petrece timpul liber.

FESTINVLEAC: Marea Dovleceală în parcul IOR

Dovleacul este vedeta fiecărei toamne târzii, adevărat răsfăţ pentru papilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea noastră.

Bucureștenii sunt așteptați la Marea Dovleceală în Parcul IOR (zona Biserica de lemn Maramureşeană) la “FESTINVLEAC”, un festin tomnatic cu preparate cu dovleac, cu expoziţii şi decoruri de toamnă, ateliere de sculptat dovleci pentru copii.

Mii de Dovleci uriaşi, plăcinte aburinde şi felii de bostan coapte în cuptor ce amintesc de serile de toamnă petrecute la bunici, dovleac gigant pregătit sub toate formele și desigur în multe produse a cărei bază o reprezintă dovleacul, acestea fiind doar câteva dintre preparatele cu care se vor putea delecta iubitorii legumelor de toamnă.

Când va avea loc: 27-30 octombrie, în Parcul IOR.

Programul complet al evenimentului.

Taraf, Vin și Vinil

Acest eveniment este despre vin, sărbatorit cu muzică live, urmată de muzică pe vinil. Alexandru Georgian Draghici și Taraful vor ține acordurile muzicale, acorduri care merg direct în pahar și de acolo curg în inimă.

Când va avea loc: sâmbătă, 29 octombrie, Boogie.

Programul complet al evenimentului.

Festivalul INTERSECT

Organizatorii își propun, printr-o serie de evenimente, să aducă împreună grupuri/colective/artiști/e și activiști/e cu preocupări și cauze diverse, care urmăresc să combată injustiții sociale, intersectate. Festivalul este organizat în cadrul proiectului ”INTERSECT - CENTRUL COMUNITAR INTERSECȚIONAL”.

Când va avea loc: 24-30 octombrie la Centrul comunitar Intersect.

Programul complet al evenimentului.

Bucureștiul Bântuit 4

Pentru a patra oară în București, Questo lansează un nou traseu presărat cu locuri bântuite și povești de groază care te fac să adormi cu toate luminile aprinse.

Vei avea parte de combinația perfectă între un escape room în aer liber, un joc de explorare urbană, un tur ghidat și un treasure hunt.

Când va avea loc: sâmbătă, 29 octombrie, ora 20:00, Parcul Ion Ic Bratianu.

Programul complet al evenimentului.

Târgul 100 de Tradiții Românești

Weekend-ul acesta bucureștenii sunt invitați târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Pe lângă obiectele tradiționale, nu va lipsi nici ospăţul caracteristic fiecărui târg, cu pastramă de berbecuț la grătar, supă cremă de dovleac, sarmale, fasole cu ciolan și bulz ciobănesc. La ceaun vor fi pregătite ciorba de potroace și gulașul de vițel. Mustul proaspăt stors de căpșunică va face deliciul tuturor doritorilor.

Când va avea loc: 28 - 30 octombrie.
Programul complet al evenimentului.

Atelierele pentru copii Dovlecilă

Dovlecilă îi invită pe cei mici să își pună costumele preferate, pentru că îi așteaptă la cele mai frumoase ateliere de toamnă din oraș.

Când va avea loc: 20 - 30 octombrie.

Programul complet al evenimentului.

Nu credem în Halloween!

Weekendu-ul acesta dovlecii au acaparat Capitala, dar poți participa și la alt tip de evenimente. Bucureștenii care „nu cred în Halloween”, dar vor să îl petreacă, sunt așteptați pentru a ne descoperi în pielea (sau în blana?) unor personaje de basm. De preferat, de basme românești, pentru că provocarea e cu mult mai grea (dar nu va fi respins careva pe motiv că se simte mai degrabă Cenușăreasa decât Fata Moșului).

Când va avea loc: sâmbătă, 29 octombrie ora 22:00.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri