Iuliana și Costin Ghinea, fondatorii Prestige Orchestra, reușesc într-un fel unic să-și mențină frumosul relației amoroase în perfectă concordanță cu relația profesională. Dacă îi privești din exterior, imediat îți dai seama că armonia este conceptul care le caracterizează realitatea. Privind de-a lungul anilor, se poate spune, cu ușurință, că sunt antreprenori și cei mai buni amfitrioni în domeniul evenimentelor de lux. Tocmai de aceea, conceptul lor de ONE BAND SHOW este unic în România.

Despre provocările meseriei de artist, despre alegerile pe care le fac, despre pasiune, dar și muncă, despre toate, povestesc Iuliana și Costin Ghinea într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru wall-street.ro.

Cum ajungi să faci performanță că și artist în muzică?

Performanța se face prin multă muncă și consecvență, chiar și atunci când simți că rămâi fără energie sau putere pentru a merge mai departe.

De unde să înceapă un tânăr sau o tânără care și dorește să facă muzică?

În primul rand, trebuie să alegi ceea ce iți dorești să faci, să-ți creezi propriile piese sau să iți dezvolți un proiect de tip COVER BAND sau alt gen de muzică.
Este foarte important să faci cu pasiune și să-ți dedici foarte mult timp studiului și aici nu ne referim doar la a intra în sala de repetiții pentru vocalize sau a învață melodii. Atunci când te pasionează muzica, te identifici cu un stil muzical sau cu anumiți artiști pe care îi asculți frecvent.

Cum planificați alături de miri nunta acestora?

Vom începe prin a spune că suntem foarte tipicari și că ne place să planificăm totul la virgulă. Planificarea evenimentelor de orice tip este destul de minuțioasă și începem prin a discuta alegerea locației și găsirea celei mai potrivite. Aici, sunt câteva aspecte de care trebuie să țină cont și să fie atenți cei ce își planifică evenimentul, cum ar fi: numărul de invitați pe care îl au - dacă este un număr mare să fie un salon încăpător, dacă numărul invitaților este mai mic să nu aleagă o locație foarte mare pentru că va apărea senzația de gol. Totodată, partea dedicată scenei să fie suficient de generoasă pentru logistica de care dispune trupa.
Un sfat: Niciodată ringul să nu fie prea mare. Oamenii se simt stânjeniți atunci când văd un ring mare de dans.
După ce se alege locația, începem prin a contura programul artistic în funcție de numărul de ore pe care trebuie să-l acoperim. Pentru că, cei mai mulți, își doresc să ofere o experiență UNICĂ la eveniment invitaților, aleg varianta de FULL NIGHT SHOW EXPERIENCE care reprezintă cel mai complex program artistic din industria pentru evenimente. Conceputul a fost creat pentru a oferi oamenilor o experiență de NEUITAT.
Momentele artistice sunt foarte bine integrate în program și nimic nu este la întâmplare.

Poți să faci o cariera în muzică dacă nu ai voce sau ureche muzicală?
:))) După cum arată industria la ora actuală… DA, însă, din punctul nostru de vedere, NU.
Muzica este DIVINĂ, domeniul artistic este unul FABULOS, energia pe care tu o poți transmite publicului este minunată însă trebuie să reușești să te dăruiești publicului prin pasiunea cu care interpretezi un cântec, prin bucuria ta de a te afla pe scena. Nu poți să transmiți ceva dacă nu ai talent, voce sau ureche muzicală. De aceea răspunsul nostru este NU poți face carieră fară talent.

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit apropo de cariera, sfat pe care vreți să-l transmiteți mai departe?
Nu am primit sfaturi în carieră însă ceea ce ne dorim să transmitem este faptul că trebuie să perseverezi în ceea ce faci, să faci un efort în plus și rezultatele nu vor înceta să apară.
Mulți își doresc să ajungă peste noapte foarte cunoscuți sau apreciati, și asta credem că se întâmplă în țoate domeniile, însă atunci când nu treci prin anumite etape, riscul este foarte mare să nu reușești să fii constant. Când construiești totul de la 0 iți este mult mai ușor să te menții în vârf.

Care este diferență dintre un artist de concert și unul de eveniment?
Artiștii de concert sunt cei care își cântă piesele proprii și oamenii vin să le asculte muzica în ambele situații, chiar și atunci când sunt invitați la evenimente, fie că sunt evenimente corporate sau evenimente personale.
Artiști care aleg să meargă în zona de cover -uri trebuie să își facă un repertoriu bogat pentru a-l plia cu ușurință pe atmosfera evenimentelor la care este invitat să cânte.

Cum abordează Prestige Orchestra și o situație și alta?
Acum câțiva ani cântam frecvent în cluburile din București, cele din Centrul Vechi, dar și din zona de nord a capitalei. Repertoriu era diferit de la o zonă la alta și pe lângă mai aveam repertoriul de evenimente. Este foarte important pentru o trupă de entertainment să aibă un repertoriu din care poate alege în funcție de dinamica evenimentelor.
Atunci când mergem la concertele în aer liber, aducem în fața publicului medley-uri cu cele mai cunoscute piese nemuritoare.
Cântam PESTE 100 DE PIESE ÎNTR-UN SET DE 45’
CUM FACEM ASTA?
AM ALES CELE MAI BUNE ‘’FRAGMENTE’’ DIN CELE MAI CUNOSCUTE PIESE
ASTA PENTRU CĂ NE DORIM SĂ CREEM O LEGĂTURĂ STRÂNSĂ CU PUBLICUL ȘI INTERACȚIUNEA SĂ fie continuă.

Ce ne puteți spune despre întregul concept pe care-l aduceți că NEW & UNIQUE în industria de evenimente?
Le oferim celor care își organizează petrecerile posibilitatea de a avea un eveniment UNIC prin personalizarea tuturor programelor artistice și nu numai. Creionăm împreună cu ei tematica evenimentului, culorile, apoi alegem costumațiile pentru spectacol sau chiar le cream special pentru tematica evenimentului lor. Alegem repertoriu potrivit pentru ceea ce își doresc ei să transmită. Decorul scenei este desenat special pentru tipul de eveniment și se lucrează în tematica tot conceptul de lumini și visual. Personalizarea întregului eveniment face că el să devina UNIC și să nu mai fie întâlnit în altă parte. Atunci când dorești să impresionezi nu lași nimic la întâmplare, de aceea punem accent pe detalii.

Cât la sută este implicare sentimentală și cât la sută investiție financiară în tot conceptul de ONE BAND SHOW?
Dacă nu iubești lucrul pe care îl faci cu siguranță el nu se dezvolta. Îl faci doar pentru că trebuie și este o sursă de venit sau de a-ți ocupa timpul cu ceva și nu se întâmplă nimic mai mult. Pentru noi investiția este în egală măsură, n-am putea să spunem că am investit doar sentimental pentru partea financiară este destul de vizibilă, începând de la partea de imagine, look a trupei până la partea logistică, care este una impresionantă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri