Care este prima piesă vestimentară pe care o observi pe cineva? Pantofii? Cămașa? Pantalonii? Niciuna dintre acestea. Jacheta este cea pe care o observi prima. Jachetele pentru bărbați sunt un element esențial pentru orice ținută în sezonul rece. Dar pe care o alegi și când o poți purta?

Pentru a demistifica numeroasele stiluri de jachete pentru bărbați, aici vei regăsi un ghid complex. Indiferent dacă ești în căutarea unei haine de toamnă sau a unei haine calduroase de iarnă, aici vei regăsi informațiile necesare pentru a te ajuta să alegi cea mai bună jachetă și îți va arăta și cum să o porți, în funcție de îmbrăcămintea de bărbați pe care o deții în dulap.

Jacheta din denim

Jachetele din denim datează din anii 1880 și a fost creată de Levi Strauss, cel care a creat și blugii. Deși au crescut în popularitate în jurul anilor ’60, astăzi, jacheta de denim este un simbol emblematic al modei americane și un element de bază pentru dulapul bărbaților din întreaga lume.
Cele mai bune jachete din denim sunt versatile. Ideal pentru moda de zi cu zi, poți purta jachete din denim cu orice, de la pantaloni scurți și un tricou polo până la un hanorac și blugi. Când vine frigul, jachetele din denim sunt o piesă fundamentală de stratificare, așa că îmbrăcă flanela și o pereche de cizme Chelsea – vremea rece te așteaptă.

Jacheta din piele

Dulapul fiecărui bărbat merită un element de bază care îmbină fără efort stilul cu calitatea. O geacă de piele este mai mult decât o tendință, este o dovadă a rezistenței stilului clasic. Există un motiv pentru care până și bunicul tău a avut una (sau încă mai are). Este una dintre acele piese rare care poate transcende ocaziile, anotimpurile și tendințele. Indiferent dacă te focusezi pe farmecul robust al unui motociclist sau eleganța rafinată a unui domn îmbrăcat stilat, o jachetă de piele se adaptează tuturor ocaziilor. Cu îngrijirea adecvată, poate îmbătrâni cu grație, spunând în cele din urmă o poveste despre o investiție în stil grozavă care se îmbunătățește cu timpul.
Uite un sfat care ar putea să-ți fie util. Nuanța maro a unei astfel de jachete de barbati este un vis de asociere.
Fie că te îmbraci într-un weekend obișnuit, fie că ieși undeva noaptea, este o investiție versatilă care promite nenumărate profituri ale stilului. Maroul îți oferă, de asemenea, șansa de a te juca puțin în afara normelor așteptate (de exemplu, o jachetă de piele neagră) fără a fi nevoie să-ți reinventezi întreaga garderobă.

Trench-ul

Ai crede că trench-urile au origini militare, dar, de fapt, au fost create ca răspuns la nevoia unei haine de ploaie actualizate. La mijlocul secolului al XIX-lea, doi bărbați au proiectat jachete ușoare, impermeabile. Numele lor erau John Emary și Thomas Burberry. Da, acel Burberry. Ambii bărbați își asumă meritul pentru inventarea trench-ului, mai ales când a crescut în popularitate în timpul Primului Război Mondial. Acest stil de jachetă pentru bărbați este sinonim cu moda inteligentă.

Pelerina de ploaie

Cele mai bune haine de ploaie sunt ușoare și strânse pe corp, așa că pot fi înghesuite în fundul sacului de lucru și uitate până la următoarea ploaie. O pelerină de ploaie este unul dintre tipurile de jachete pentru bărbați fără de care nu poți trăi. Hainele de ploaie nu trebuie să fie urâte. Da, sunt ultra-practice, dar da, vin și într-o mare varietate de stiluri și culori. Optează pentru o haină de ploaie tradițională, galbenă, dacă este funcțională în detrimentul stilului, sau una simplă neagră, cu șnur, dacă te îndrepti către aventuri de weekend.

Paltonul

Dintre toate stilurile de jachete, paltonul rămâne un favorit pentru moda de toamnă și iarnă. Fabricat în mod tradițional din lână grea, cu guler supradimensionat, paltonul este o jachetă cheie pentru bărbatul modern. Arată la fel de bine atât cu blugi cât și cu un costum, așa că poartă-l la pub sau la o ieșire mai rafinată, este alegerea ta.
Vezi ce alte jachete mai găsești, lista este infinită, așa că ai de unde alege!

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri