Pe blogul Riscograma puteti citi o analiza despre datele economice defalcate pe judete, articolul evidentiand ca exista un grup care recupereaza rapid decalajele fata de Europa si altul care, desi ar avea toate sansele sa vina din urma, nu reuseste nici macare sa ina pasul.

Primul grup este al judetelor reindustrializate, puternic orientate spre export: jumatate dintre judetele Transilvaniei, zonele din jurul marilor orase sau Capitala - al carei nivel de bunastare a depasit deja media UE. La polul opus se afla aproape intreaga Moldova si judetele agricole din Campia Romana.

Dragos Stanca scrie despre relansarea revistei si site-ului Stiinta si Tehnica.

Citeste si:

“Una dintre cele mai serioase banci centrale a luat teapa de la chinezi. Banca Centrala a Germaniei a schimbat tone de euro pe monede contrafacute in China, potrivit parchetului din Frankfurt”. Cititi mai multe despre acest subiect pe blogul Hymerion.ro.

Andreea Vass, consilierul premierului Emil Boc, scrie despre rezultatele obtinute de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB). Potrivit raportului, Parchetul a trimis 192 sesizari privind spalarea banilor, suma ridicandu-se la peste 385 mil. euro. Printre cele mai vulnerabile domenii de activitate se numara: comertul intern, comertul exterior, sectorul imobiliar, cel financiar si cel al serviciilor

Pe blogul Businessday.ro puteti citi o analiza despre veniturile si cheltuielile populatiei in ultimul trimestru din 2010.