Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.

Potrivit indicelui imobiliar calculat trimestrial de Institutul National de Statistica pe baza preturilor declarate la notari, la nivel national, in primul trimestru din acest an, preturile medii de tranzactionare au fost cu 11,9% mai mici decat in primul trimestru din 2010, si cu 18,1% mai mici decat in primul trimestru din 2009, scrie Businessday.ro.

Compania Televoice anunta lansarea comerciala a tabletei Evolio Neura. Neura este echipata cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2, 1 Ghz Dual Core, cu accelerare grafica, performanta Full HD, informeaza Dan Dragomir.

“Cine a ucis de fapt educatia?” se intreaba Logec.ro. Fichte, Dewey, Rusell si ceilalti filozofi ai ingineriei sociale din secolul al XX-lea stiu raspunsul. Ei toti au pus bazele stiintifice ale fabricilor moderne de diplome, care au reusit sa livreze cohorte de descentrati intelectual.

Otmar Emminger a fost seful Bundesbank in perioada in care se puneau bazele teoretice ale UEM, dupa o cariera de alti cativa ani in care a fost vicepresedintele institutiei germane de emisiune, scrie Hymerion.ro. Cand s-a pus problema infiintarii monedei euro, i-a scris lui Helmut Schmidt si i-a spus ca ar fi o greseala ca Germania sa intre intr-un asemenea mecanism. “De ce sa ne punem rezervele tarii la comun cu altii? Ca sa ajungem sa ii finantam apoi pe italieni, pe irlandezi sau pe greci? “se intreba bancherul central in 1979. Cancelarul a notat pe marginea scrisorii “Richtig” (“corect”, adica), insa dincolo de temerile lui Emminger, moneda euro a fost lansata in 1999.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Revista blogurilor de business: ,,Am incercat si noi si nu a mers"