Interbrew a ales agentia McCann/Creative Services pentru a dezvolta campania de imagine a primei beri germane la PET in Romania. Adevarata provocare pentru agentie a constat in crearea unei campanii pentru un brand care activeaza pe o piata extrem de competitiva. Prin campania care a debutat cu spotul „Karl” si care se desfasoara pe principalele statii TV din aprilie pana in luna iulie, Interbrew doreste comunicarea lansarii Lowenbrau si evidentierea beneficiilor principale ale marcii: bere germana la pret accesibil, in ambalajul preferat al momentului - PET.

Ileana Serban Parau, Strategic Planner, McCann/Creative Services: “Pentru campania Lowenbrau, prima provocare a fost sa reconciliem atributele sale cele mai importante si aparent contradictorii: calitatea excelenta a berii produse conform retetei originale germane si accesibilitatea data de ambalajul PET. La aceasta se adauga si confuzia existenta pe segmentul PET al pietei de bere, care ne-a directionat catre clarificarea faptului ca Lowenbrau nu doar are un nume care suna nemteste ci este singura bere de origine germana la PET. Astfel, campania a fost construita pentru a sustine originea autentic germana a Lowenbrau”.


Liviu Irimia, Director Marketing Interbrew Romania: “cifrele de vanzari arata ca lansarea Lowenbrau a avut mare succes, dupa o luna de la lansare am depasit obiectivele de vanzari pe care ni le-am propus cu 95%. Lowenbrau are toate atributele pentru succes pe termen lung: bere de calitate, la un pret foarte bun, intr-un ambalaj apreciat de consumator”

La campania Lowenbrau, din partea McCann au contribuit: Alexandru Dumitrescu – Associate Creative Director; Ileana Serban-Parau – Strategic & Research Director; Titus Dumitrescu – Group Creative Director; Radu Pilat – Copywriter; Monica Stanescu – Art Director, Gabriela Alexandrescu – Account Manager, Gimina Maxim – A/V Producer, Victor Stroe si Silvia Zbarcea din partea Universal McCann.

Din partea Interbrew: Mihai Ghyka – General Manager, Liviu Irimia – Marketing Director, Florin Stoleriu – Senior Brand Manager.

Spotul „Karl” a fost produs de casa de productie Multimedia Est si regizat de Sergiu Roman si Magda Stahl.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »