Adrian Sarbu, fondatorul Pro TV, a demisionat de la conducerea CME in luna august, PaginaDeMedia anuntand la acel moment ca va incasa 5,4 milioane de dolari. Suma urma sa fie platita in cash, si nu in actiuni ale companiei, astfel ca Sarbu nu va fi in niciun fel afectat de prabusirea titlurilor.

CME trece prin cea mai grea perioada din istoria sa de doua decenii dupa ce veniturile din Slovacia si Cehia, principala piata a companiei, au scazut puternic in ultima perioada. CME a incercat sa compenseze scaderea veniturilor din publicitate printr-o politica agresiva de pret aplicata clientilor, insa acestia nu s-au aratat dispusi sa plateasca.

Oficialii companiei estimeaza un cash flow negativ de 140 mil. dolari pana la sfarsitul acestui an.

„Daca in urmatoarele 12 luni nu reusim sa gasim o noua finantare, nu vom putea sa ne platim datoriile si sa ne finantam in general operatiunile. Din cauza cash flow-ului negativ anticipat pentru 2013, vom avea nevoie de capital aditional iar in prezent evaluam diverse optiuni printre care emisiuni de actiuni, imprumuturi, vanzari de active sau renegocierea unor contracte cu principalii furnizori”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al CME.

Citeste si:

Compania a avut o pierdere de 23,3 milioane dolari in trimestrul al treilea din 2013, in scadere fata de cea de 32,6 milioane dolari inregistrata in aceeasi perioada de anul trecut.

Americanii de la Time Warner sunt principalii actionari ai CME, cu o participatie de 49,9%.

CME opereaza televiziuni in Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia si Slovenia. Grupul avea datorii de 839,5 mil. dolari in septembrie, fata de peste 1 mld. dolari in martie.

Sursa foto: stockphotosforfree.com