Catalin Tolontan, redactor sef de la Gazeta Sporturilor, a postat, pe blogul personal, un text prin care ii raspunde jurnalistului Stelian Negrea, care a dezvaluit date din fisa fiscala a sefului de la GSP, din care reiese ca acesta ar fi castigat 35.000 euro pe luna intre 2005 si 2010.

Stelian Negrea, fost angajat al postului Antena 3, a publicat, miercuri, pe pagina personala de Facebook, informatii din fisele fiscale ale lui Catalin Tolontan, despre care spune ca "a castigat regeste la Voiculescu Dan". "Catalin Tolontan a castigat in perioada 2005-2010 circa 9,67 milioane de lei (aproximativ 2,52 milioane euro) venituri din activitati independente prin vanzarea drepturilor de autor", scrie Negrea.

La scurt timp dupa ce Stelian Negrea a facut publice aceste date, seful GSP a scris pe blogul personal, tolo.ro, ca in documentele din fisa fiscala personala sunt prezentate sumele brute si ca "in plus fata de taxele obisnuite, din ele se scad atit TVA-ul retroactiv pe care statul l-a pretins la un moment dat, cit si enormele penalitati platite la Fisc atunci si mai departe". Catalin Tolontan sustine ca publicarea acestor date s-a facut printr-o bresa din cadrul Ministerului de Finante si ANAF, calificand gestul ca o incalcare a promisiunii "secretului fiscal fata de contribuabilul roman".

Nu simt decit compasiune pentru Elena Udrea si pentru cei ca ea.

Prin mesajul sau, seful GSP arata ca aceste dezvaluiri care contin "calcule incorecte" sunt folosite ca instrument politic, cu ajutorul institutiilor publice. "Nu simt decit compasiune pentru Elena Udrea si pentru cei ca ea. Nu-si rezolva astfel cazurile de la DNA. Orice calcul fac ei, e prost. Daca ne-ar reduce pe noi la tacere, o iluzie, spera oare ca-i pot bloca pe procurori? Alta iluzie. Totul e o nebunie a unor oameni disperati", explica Tolontan.

Catalin Tolontan spune ca nu are afaceri cu statul si aseamana acest atac cu unul din 2009, atunci cand i s-a intocmit un dosar "la ordin politic", precizand insa nu "nu a fost vorba despre SRI. Nici in 2009 nici acum". Acesta arata ca a fost amenintat de Elena Udrea pe holurile Parlamentului. Referitor la motivul pentru care sustine ca au fost facute dezvaluire despre sumele castigate la GSP, Tolontan spune ca "Gala Bute va continua".

Jurnalistul face referire la investigatia publicata in Gazeta Sporturilor in legatura cu organizarea Galei Bute de catre Ministerul Dezvoltarii, la care a lucrat si Elena Udrea. Fostul ministru este acuzat de frauda cu fonduri europene si a intrat in atentia procurorilor DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri