UNTOLD și NEVERSEA, unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, își anulează edițiile pentru acest an din cauza epidemiei de COVID-19 care face imposibilă organizarea și desfășurarea unor astfel de evenimente. Organizatorii au anunțat că festivalurile se vor reprograma pentru 2021.

"În ultimii 5 ani, am trăit împreună, în fiecare an, cele mai intense experiențe și am scris, an de an, cele mai frumoase capitole și călătorii din povestea UNTOLD și NEVERSEA. La finele anului 2019, am pornit la drum pentru edițiile din 2020 cu foarte multă încredere, cu planuri și idei de excepție, cu mulți artiști pregătiți să vină în premieră în România, cu noi proiecte și noi campanii. Fără îndoială, anul 2020 se contura ca un an menit să depășească, din nou, toate așteptările!

Din păcate, prima parte a acestui an ne-a adus o provocare pentru care întreaga planetă nu era pregătită. Am fost puși în fața unei situații care ne-a încercat tuturor răbdarea, înțelegerea, atenția față de cei din jurul nostru. Epidemia COVID-19 ne-a făcut să privim cu teamă anul 2020, deoarece ultimele luni au fost marcate de incertitudine pentru toată lumea. Am ales să fim optimiști, am ales să luptăm pentru șansa noastră de a ne întâlni cu prietenii noștri și în această vară, atâta vreme cât a existat o speranță, fie ea cât de mică.

În același timp, v-am asigurat de fiecare dată că suntem în contact permanent cu autoritățile din România încă din luna martie, pentru a înțelege evoluția epidemiei și că le-am solicitat să ne spună cât mai din timp dacă ni se va permite sau nu să organizam festivalurile noastre în acest an, cu atât mai mult cu cât sesizam că în majoritatea țărilor afectate de pandemie din Europa, autoritățile au luat din timp decizia de a stopa organizarea de evenimente în această vară sau în acest an.

Citește și: Coronavirus | Ce spun organizatorii UNTOLD după ce au apărut informații ca festivalurile s-ar anula

Timpul a trecut din păcate în defavoarea noastră, pandemia acoperind o perioadă de timp mult mai mare decât speram și cei mai optimiști dintre noi, iar cu cât ne apropiam de lunile iulie și august, în toată această incertitudine, realitatea părea că ne va duce încet încet spre cel mai trist dintre scenarii.

Citeste si:
Târgul de Crăciun „West Side Christmas” se deschide pe 25 noiembrie
Târgul de Crăciun „West Side...

În același timp, am încercat să înțelegem toate îngrijorările voastre, a zecilor de mii de oameni care ați cumpărat deja un bilet sau abonament la edițiile din 2020 și am considerat că este datoria noastră, ca indiferent de deciziile pe care le vor lua autoritățile cu privire la desfășurarea evenimentului în acest an, să vă asigurăm că aveți posbilitatea de a vă transforma abonamentele și biletele din acest an în abonamente și bilete ANYTIME, care vă garantează accesul la una dintre următoarele trei ediții, la alegerea voastră. Ne-am simțit cu adevărat o mare familie când am văzut cu câtă înțelegere și susținere ați primit vestea noastră, peste 95% dintre dintre cumpăratorii de bilete și abonamente la festivalurile din acest an transformându-le în ANYTIME".

Experiențele Untold și Neversea nu pot fi organizate în condițiile date. Organziatorii își asumă amânarea festivalurilor pentru anul 2021.

Citeste si:
UNTOLD 2023: Organizatorii anunță oficial datele festivalului de...
UNTOLD 2023: Organizatorii...

Citește și: Coronavirus | Ministrul Culturii va elabora un proiect de lege care reglementează situația marilor evenimente

Ce se întâmplă cu biletele și abonamentele: valabile pentru 2021 sau REFUND ANUL VIITOR

"În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară.

Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna UNTOLD și NEVERSEA din acest an, pentru anul 2021", se arată în mesajul Untold/Neversea.

Citeste si:
Concertele anului 2023: artiștii care vin în România
Concertele anului 2023:...

Organizatorii mai anunță că biletele și abonamentele rămân valabile pentru anul 2021, însă cei care vor dori să primească refund o pot face în perioada 1 octombrie- 31 decembrie 2021.

"Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor. Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2021, conform OUG.70 din 14.05.2020. De asemenea, toți cei care au nevoie de suport pentru a își reprograma cazările de la Cluj-Napoca și Constanta sau alte situații apărute ca urmare a acestei decizii, ne pot contacta pentru a le oferi tot suportul de care dispunem".

Citeste si:
TOP cele mai "cool" cartiere din lume în 2022. Cu ce impresionează...
A fost publicat clasamentul...

Alte festivaluri anulate din cauza Covid-19

Ministerul Culturii a elaborat un proiect de lege care prevede reglementarea evenimentelor din vară, cu accesul maxim de 1.000 de persoane. În acest context, festivalurile mari, precum Untold și Neversea, care adunau peste 70.000 de festivalieri pe toată perioada evenimentului, erau imposibil de realizat și desfășurat.

Electric Castle, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, ce se ținea anual în Bonțida, Cluj, se anulează din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor generate. Organizatorii au trimis un mail abonaților prin care anunță că ediția din 2020, a opta, va fi reprogramată pentru 2021.

Primul festival de muzică anulat din cauza pandemiei de coronavirus a fost, însă, AWAKE. Organizatorii anunțau încă din 20 martie că vor reprograma a patra ediție pentru 2021. Festivalul trebuia să aibă loc ăntre 14-16 august, pe domeniul Teleki.

Citeste si:
EssenceMediacom devine cea mai mare agenție din Group M
EssenceMediacom devine cea...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri