Potrivit ultimelor studii ale Internet Advertising Bureau (IAB) , cheltuielile cu publicitatea TV in Marea Britanie au scazut anul trecut pentru prima data dupa 2001. S-a inregistrat o scadere de 4.7% fata de anul 2005 pana la nivelul de 4.59 miliarde de lire sterline (6.72 miliarde euro), publicitatea TV ramanand totusi a doua in top dupa presa scrisa.

Sectorul presei scrise a inregistrat o scadere de 2.7% a cheltuielilor, potrivit Advertising Association (AA), in timp ce cheltuielile cu publicitatea online au atins o cota de 10% din total pentru prima data in ultimii ani.

“Cred ca publicitatea online ar putea depasi publicitatea TV in urmatorii trei sau patru ani”, a spus Guy Phillipson, directorul general al Internet Advertising Bureau, asociatia care reprezinta industria publicitatii online.

Dupa Internet, cea mai profitabila a fost publicitatea outdoor. Doar anul trecut publicitatea outdoor a crescut cu 4% pana la un miliard de lire sterline (1,46 miliarde euro), devansand radio-ul care a scazut cu 7.7%.

Statisticile care urmeaza sa apara luna viitoare in Advertising Statistics Yearbook 2007 arata ca totalul cheltuielilor publicitare in Marea Britanie au depasit 19 miliarde de lire sterline (27.78 miliarde euro), cu 0,7% mai mult decat anul precedent.

Presa scrisa a atins cota de 43.7% din totalul cheltuielilor publicitare. Companiile de advertising au dat la o parte ziarele regionale si revistele de consum, in schimb cotidianele nationale au inregistrat o crestere a cheltuielilor de 3.8%. In schimb, publicitatea online a atins 47.5% pana la doua miliarde de lire sterline (2,92 miliarde euro), reprezentand 10.6% din totalul cheltuielilor.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri