UE va impune reguli dure rețelelor sociale și chiar le va interzice dacă acestea nu iau măsuri pentru a șterge postările cu încurajează la revolte sau alte acțiuni ilegale.

Comisarul european responsabil pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut afirmația într-un interviu pentru France Info, în contextul revoltelor din Franța. ”Rețelele sociale nu au făcut suficient”, dar ”vor fi obligate să facă mai mult”, a spus oficialul, după ce postări instigând la violențe și chiar crime au invadat aceste platforme în cursul celor 4 nopți de revolte.

”De la 25 august acest lucru nu va mai fi posibil”, a precizat Breton, referindu-se la intrarea în vigoare a Digital Services Act (Actul legislativ privind serviciile digitale). Această lege europeană se aplică, în primă fază, rețelelor și platformelor mari, cu milioane de utilizatori, ca Meta, TikTok, Snapchat, Instagram sau Twitter.

”Când va apărea conținut care instigă la ură, de pildă la revolte, la crime, la incendierea de mașini, vor avea obligați să-l șteargă pe loc. Dacă nu o fac, vor fi sancționate imediat”, a spus comisarul european. ”Dacă platformele nu acționează imediat, din acel moment vom putea nu doar să le amendăm, ci și să le interzicem funcționarea pe teritoriul nostru”, a precizat Breton, spunând că intervențiile vor fi ”extrem de prompte”.

Oficialul UE a indicat că Meta angajează 1.000 de persoane pentru a se asigura că platforma respectă Actul legislativ privind serviciile digitale. Twitter ar fi trecut deja printr-un ”test de stress”, urmează TikTok și Meta.

Reacția lui Breton vine după ce președintele Franței a afirmat, în contextul violențelor, că rețelele sociale ar trebui reglementate mai ferm deoarece ”schimbă modul în care tinerii se raportează la realitate”. Macron le-a transmis acest mesaj primarilor francezi afirmând că este o dezbatere necesară, după revolte, astfel încât legislația să permită reglementarea sau tăierea accesului la rețelele sociale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri