Europa FM si Radio Romania Actualitati sunt cele mai ascultate posturi de radio de catre romanii cu varste de peste 15 ani, arata un studiu realizat de institutul de cercetare INSOMAR la cererea Consiliului National al Audiovizualului (CNA), citat de NewsIn.
Europa FM si Radio Romania Actualitati sunt ascultate de 39,5%, respectiv, 33% dintre respondenti, potrivit studiului INSOMAR.

In topul preferintelor romanilor, cele doua posturi sunt urmate de Kiss FM cu 30%, Pro FM cu 18,8%, Radio 21 cu 14,9% si Antena Satelor cu 6,6%.

Potrivit studiului, 20% dintre romanii cu varste de peste 15 ani asculta radioul la locul de munca, in medie 10,9 ore pe saptamana, iar 1 2% asculta radioul in spatii publice, in medie 2,9 ore pe saptamana.

Cercetarea mai arata ca majoritatea tipurilor de emisiuni radio sunt urmarite ca activitate individuala, iar cele mai urmarite sunt emisiunile de stiri, ascultate de 73% dintre respondenti, urmate de emisiunile de muzica si divertisment, de 68,5% dintre acestia si emisiunile de sport de 37,9%. Aceasta mai arata ca 40,4% dintre persoanele chestionate urmaresc jurnalele de stiri in paralel cu activitatile casnice, in timp ce doar 18,8% asculta stirile fara sa desfasoare si alte activitati. Totodata, emisiunile sportive sunt ascultate de 24,2% dintre persoane, in paralel cu desfasurarea altor activitati, iar 11,8% dintre acestea asculta aceste emisiuni fara sa mai faca si altceva.

Potrivit studiului, 49,7% dintre romani de peste 15 ani au afirmat ca oamenii sunt influentati in deciziile si comportamentele lor in mare si foarte mare masura de dezbaterile radio cu caracter politic, iar 49, 5% cred ca populatia este influentata de stirile radio cu caracter politic. O proportie de 46,1% afirma ca populatia este influentata in mare si foarte mare masura de emisiunile radio ce contin scene de violenta.

Totodata, procentul celor care declara ca nu asculta niciodata radio a crescut din 2004 pana in 2007, de la 32% la 36%, mai arata studiul.

Studiul a fost realizat de institutul de cercetare Insomar la comanda Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Acesta a fost realizat in perioada 6 - 28 septembrie pe un esantion de 2507 de persoane cu varsta de peste 15 ani prin intermediul chestionarului. Marja de eroare este de +1,96%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri