Directorul general Adevarul Holding, Razvan Corneteanu, a declarat pentru Wall-Street ca nu se afla in negocieri cu grupul de presa elvetian Ringier pentru cumpararea de active in tarile din regiune si ca nu a fost plecat in Elvetia, asa cum s-a vehiculat pe bloguri in ultimele zile.
La sfarsitul saptamanii trecute, reportervirtual.ro scria ca Dinu Patriciu si Razvan Corneteanu au plecat la Zurich pentru a negocia cu sefii trustului Ringier preluarea cotidianului Libertatea si a tabloidului Blic, din Serbia. “Nu comentez”, spune Razvan Corneteanu (foto), adaugand ca la sfarsitul saptamanii trecute, cand se presupune ca ar fi fost in Elvetia, el si Patriciu s-au aflat la Timisoara, la aniversarea a 20 de ani de la infiintarea publicatiei Agenda. Festivitatea a avut loc la hotel Continental si, intr-adevar, pe bloguri exista poze cu Patriciu si Corneteanu.

Referitor la vanzarea ziarului Libertatea, Marius Hagger, general manager Ringier Romania, a trimis un comunicat intern angajatilor Libertatea, prin care dezmintea “vanzarea peste weekend” a tabloidului. “Va pot asigura - din nou - ca Libertatea NU ESTE DE VANZARE si nici nu a fost vanduta nimanui (…) Ne vom concentra toate fortele (si banii) pe Libertatea, Unica, Libertatea pentru femei, Lumeia femeilor, Bolero, Bravo, Bravo Girl”, spune Hagger in mailul intern.

Cat despre Adevarul Holding, acesta a mai avut schimburi de business cu Ringier in 2008, cand a cumparat tabloidul ucrainean Blik, editat de Ringier. In urma cu cateva luni, Razvan Corneteanu a anuntat ca Adevarul Holding a inceput demersurile de extindere pe cateva piete din regiune, printre care Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia si Ungaria. Implica aceasta extindere negocieri cu Ringier (prezent pe pietele din Ungaria si Serbia)?

“Depinde ce intelegeti prin negocieri. Ca discutii si tatonari vizavi de povestea cu ce urmeaza sa faca Ringier ei poarta de cativa ani incoace. Dar daca vorbiti de ultima perioada, nu. Nu s-a purtat nici o discutie, nici o negociere, nimic”, a spus Corneteanu, adaugand ca Ringier nu mai e prezent pe piata din Serbia, dupa ce “a vandut altcuiva”.

Pe site-ul companiei, Ringier inca apare cu operatiuni in Serbia, unde angajeaza 470 de oameni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si