BusinessDay.ro face o comparatie intre Romania si UE in ceea ce priveste pretul produselor alimentare de pe rafturile magazinelor. S-a sustinut de nenumarate ori faptul ca, in Romania, multe dintre produsele alimentare se vind la preturi comparabile cu cele din tarile vestice, desi salariile sunt mult mai mici. Cum stau lucrurile de fapt?

• In insemnarile sale de astazi de pe pagina personala de Internet, Logec.ro, Bogdan Glavan pune fata in fata Statul si agentiile private de protectie: Statul vs. agentii private de protectie.

"Actele de violenta care au fost mediatizate in ultima vreme mi-au oferit oportunitatea de a aborda din nou subiectul esecului statului in asigurarea securitatii. Data trecuta am explicat cum vad eu problema. Acum va propun sa cititi doua articole recente pe aceasta tema".

Riscograma.ro ne arata de ce iubim profiturile, un post in care ne prezinta mecanismele atingerii bunastarii, dar si sacrificiile ce apar pe parcurs.

Citeste si:

• De pe Pagina de Media aflam ca patru companii se bat pentru masurarea audientei TV din Romania. In prezent, audienta este masurata de GfK Romania, care are contract pana la sfaraitul anului viitor. Licitatia pentru alegerea viitorului masurator a inceput deja, iar maine vor veni si primele oferte.

• Telecom-urile se bat in seriale. Pahomi.ro face o scurta trecere in revista a serialelor romanesti difuzate exclusiv online.

Razvan Pascu vorbeste despre un articol publicat in Hotnews, o scrisoare din partea unei cititoare a publicatiei online. "Pe scurt, este vorba de o fata de 30 de ani ce isi plange soarta care a facut-o sa se nasca si sa ramana in Romania, sa-si faca prieten pe un tip care a terminat Arte Plastice si la 30 de ani "sa moara de foame" amandoi".

Reporter Virtual comenteaza editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul si acusele sale aduse la adresa ministrului Funeriu.