Cele mai profitabile companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au anuntat dividendele pentru anul 2011, societatile de investitii financiare (SIF) fiind fara indoiala vedetele anului. 48 de companii listate la Bursa au raportat profit anul trecut iar 23 dintre acestea acorda dividende.
Numele mari de pe piata reglementata a Bursei, companiile care au raportat profituri semnificative anul trecut isi rasplatesc actionarii cu dividende.

Vedetele la capitolul randamente sunt SIF Transilvania si SIF Moldova, urmate de Transgaz si VAE Apcarom, cu randamente ce depasesc chiar 20%, in cazul SIF3.

La polul opus se afla Electromagnetica si BRD, ale caror randamente la dividend nu ajung la 2 procente.

Din top lipsesc Banca Transilvania (care a anuntat ca va incorpora profitul), Azomures (care a fost preluata recent si situatia este incerta) si TMK Artrom (care desi a raportat profit, nu a anuntat dividend pana acum).

Vezi clasamentul complet in tabelul de mai jos.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri