Cele mai profitabile companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au anuntat dividendele pentru anul 2011, societatile de investitii financiare (SIF) fiind fara indoiala vedetele anului. 48 de companii listate la Bursa au raportat profit anul trecut iar 23 dintre acestea acorda dividende.
Numele mari de pe piata reglementata a Bursei, companiile care au raportat profituri semnificative anul trecut isi rasplatesc actionarii cu dividende.

Vedetele la capitolul randamente sunt SIF Transilvania si SIF Moldova, urmate de Transgaz si VAE Apcarom, cu randamente ce depasesc chiar 20%, in cazul SIF3.

La polul opus se afla Electromagnetica si BRD, ale caror randamente la dividend nu ajung la 2 procente.

Din top lipsesc Banca Transilvania (care a anuntat ca va incorpora profitul), Azomures (care a fost preluata recent si situatia este incerta) si TMK Artrom (care desi a raportat profit, nu a anuntat dividend pana acum).

Vezi clasamentul complet in tabelul de mai jos.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri