Cererea investitorilor pentru actiunile oferite de Facebook este neasteptat de solida, in pofida temerilor privind potentialul de crestere pe termen lung al companiei.

Incertitudinile legate de viitorul Facebook au fost subliniate marti General Motors, care si-a anuntat intentia sa renunte la publicitatea prin intermediul retelei de socializare.

Facebook genereaza venituri aproape exclusiv din servicii personalizate de publicitate.

Compania, fondata in 2004 de Mark Zuckerberg, va creste cu 25%, sau 85 milioane de actiuni, volumul titlurilor scoase pe piata in cadrul ofertei publice initiale, de la 337 milioane la 422 milioane de actiuni, a declarat sursa citata.

Citeste si:

Astfel, actiunile disponibile publicului ar reprezenta circa 16% din Facebook, fata de 12% anterior.
Facebook a anuntat marti cresterea intervalului de pret in cadrul ofertei de la 28-35 dolari la 34-48 dolari, in urma cererii neasteptat de solide din partea investitorilor. Astfel, compania tinteste finantare de minimum 14,3 miliarde de dolari si maximum 16 miliarde de dolari.

La 38 de dolari pe actiune, capitalizarea Facebook la debutul pe piata Nasdaq ar fi de 104 miliarde de dolari.
Cresterea volumului actiunilor scoase pe piata si a pretului de referinta va propulsa oferta publica initiala a Facebook pe locul al treilea in istoria SUA, dupa Visa si General Motors.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.