Actiunile Facebook scad ca urmare a unui raport nefavorabil companiei

Valoarea actiunilor Facebook s-a redus dupa un raport al Capstone Investments care spunea ca numarul de utilizatori ai celei mai mari retele sociale din lume a scazut in ultimele sase luni, scrie Businessweek.com.

Valoarea actiunilor s-a redus cu 0,6%, pana la 28,09$/actiune la inchiderea sedintei bursiere din New York, scaderea adaugandu-se la reducerea de 8,1% de ieri. Actiunile Zynga, companie ce genereaza “grosul” veniturilor din Facebook, s-au redus cu 5,2%, pana la 4,58$/actiune.

Numarul de utilizatori din SUA s-a redus cu 1,1% in ultimele sase luni, conform lui Rory Maher, analist al Capstone. In 23 de tari unde Facebook detine cel putin 50% cota de piata, cresterea a fost foarte mica sau numarul utilizatorilor chiar a scazut, in cazul a 14 state, in ultimele trei luni.

Facebook raporta lunile trecute un numar de 901 milioane de utilizatori. Oficialii companiei nu au comentat pe marginea raportului.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri