Compania de servicii interactive prin SMS SimPlus a achizitionat recent TransportUrban.ro o aplicatie ce permite stabilirea itinerariului in Bucuresti in functie de transportul in comun. Investitia in achizitia aplicatiei s-a ridicat la circa 40.000 euro, conform lui Dan Boabes, actionar SimPlus.

„Simplus este singurul integrator care are active proiecte de mobile payment pentru transportul public. Solutia Transport Urban vine sa completeze serviciile pe care le oferim operatorilor de transport public. Solutia va evolua mult in urmatoarele 6 luni, cand vom integra atat solutiile noastre de plata direct in aplicatiile de mobil cat si ne vom integra cu solutiile de localizare ale transportatorilor”, a declarat el pentru Wall-Street.ro

Astfel, cu o singura aplicatie utilizatorii vor putea planifica traseul, vor putea achita serviciile de transport si vor monitoriza locatia mijloacelor de transport. „Ea poate fi usor configurata pentru orice oras, avand astfel posibilitatea de a ne extinde si la nivel international”, subliniaza Boabes.

Negocierile pentru achizitia TransportUrban.ro, proiect condus de Emil Dancescu (Flash Developer la Siveco Romania), au durat circa o luna. TransportUrban.ro genereaza venituri din servicii cu valoare adaugata operatorilor de transport si advertising.

Intrebat daca mai are in plan achizitia de alte aplicatii, Boabes a subliniat ca se uita intotdeauna la proiecte care prezinta sinergii cu activitatea principala.

SimPlus estimeaza pentru 2013 venituri de circa 200.000 euro.

Toamna a mai adus o tranzactie in online, semnalata de asemenea in premiera de wall-street.ro. Este vorba de achizitia Urbo.ro de catre InternetCorp. Recent, Andrei Rosca a cedat Bookblog.ro lui Dan Calugareanu, seful Alliance Computers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
eMAG: 20% din livrarile din Bucuresti au loc prin easybox